Info

Porodicama poginulih rudara po 16.479 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH dodijelio je danas u Sarajevu finansijska sredstva predstavnicima smrtno stradalih rudara Rudnika mrkog uglja Zenica u Raspotočju. Finansijska pomoć, u iznosu 82.395 KM, koliko je ukupno prikupljeno, podijeljena je porodicama poginulih Hajrudina Bradarca, Mehmeda Dizdarevića, Mehmedalije Haliloića, Fahira Halača i Fejze Isakovića. Porodice su dobile po 16.479 KM.

Ova finansijska pomoć prikupljana je u šest rudnika uglja u Federaciji BiH, i to u rudnicima “Kreka”, “Kakanj”, “Breza”, “Zenica”, “Abid Lolić Bila” i “Gračanica Gornji Vakuf – Uskoplje”. Pri tome, novac je prikupljan isključivo na principu dobrovoljnosti na osnovu otvorenog poziva Upravnog odbora SSRRFBiH. Supruga poginulog Hajrudina Bradarca, Mirzeta Bradarac, zahvalila se svim ljudima koji su učestvovali u prikupljanju pomoći.

– Moj Hajrudin je radio samo tri dana i dogodila sy nesreća u kojoj je on stradao. Nije uspio zaraditi ni prvu platu… –  kazala je Bradarac, koja zbog suza nije smogla snage da nastavi pričati.

Sinan Husić, predsjednik SSRRFBiH, iskoristio je današnju priliku da pošalje upozorenje novim vlastima da se mora poraditi posebno na uslovima sigurnosti rudara.

– Nova vlada Federacije mora imati sluha za naše zahtjeve, a Elektroprivreda BiH mora ulagati u sve segmente ovog  posla i iskopa uglja, a ne samo u kapacitete za što veću proizvodnju – upozorio je Husić.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno