Košarka

Poraz košarkašica KK Jumper u Areni od ekipe Orlovi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici 14. kola bh. košarkaške lige (Liga 12) za sezonu 2023/2024, košarkašice KK Jumper bile su večeras, 03.2.2024.godine, domaćini ekipi ŽKK Orlovi iz Banja Luke, aktuelnim prvakinjama i lideru u prvenstvu bez poraza. Gradska Arena „Husejin Smajlović“ u Zenici, početak u 18 sati, pred oko 250 gledalaca.

U susretu između domaće ekipe KK Jumper i ŽKK Orlovi, pobjedu u ovom derbi meču ostvarile su favorizovane gostujuće košarkašice Orlova.

Konačan rezultat i rezultati po četvrtinama:

KK JUMPER – ŽKK ORLOVI  63:74  (21:22), (5:25), (13:5), (24:22);

Glavni sudija Seid Nožinović, sudija 1 Faruk Ališehović, sudija 2 Adi Jusufović, delegat Zoran Marković.

Sastav ekipe KK Jumper, poeni:

Emira Šehić (cap) 2, Amna Kahrić 11, Elma Feukić 8, Adna Omerdić 6, Aleksandra Begenešić 20, Kanita Smajić, Almedina Ahmić 16, Lamija Bilić, Jelena Kapisoda, Sajra Huskanović, Ines Podojak, Hena Krehić. (Trener Eldar Durmić, pomoćni treneri Vedran Kulalić).

Najefikasnije kod KK Jumper Aleksandra Begenešić 20, Almedina Ahmić 16 i Amna Kahrić 11 poena.

U redovima ŽKK Orlovi najefikasnije Danijela Mitrović 18, te Aleksandra Mužević i Nataša Šobot po 14 p.

Večeras smo u zeničkoj ljepotici Areni „Husejin Smajlović“ gledali veoma interesantnu derbi košarkašku utakmicu između domaće ekipe KK Jumper i favorizovanih gošći iz Banja Luke, ekipe Orlovi.

Domaća ekipa Jumper je imala u rosteru novu igračicu, bivšu košarkašicu gradskog rivala Čelika, Almedinu Ahmić.

U prvoj četvrtini gledali smo izjednačenu utakmicu u kojoj su gošće, uglavnom, imale vođstvo, a domaće košarkašice su pružile snažan otpor. Završilo je 21:22 za Orlove nakon prvih 10 minuta.

Prve četiri minute druge četvrtine protekle su izjednačeno, a onda od rezultata 26:26, kreće ubitačna serija gošći, veliki pad u igri domaćih i do kraja četvrtine, gošće prave veliku seriju od 0:21, da bi rezultat na poluvremenu bio 26:47 za Orlove. U ovoj četvrtini rezultat je bio 5:25 za Orlove.

U trećoj četvrtini gošče su ostale na pet postignutih poena, a domaće su postigle 13, pa je rezultat na kraju tri četvrtine utakmice 39:52 za Orlove.

U posljednjoj četvrtini smo vidjeli izjednačenu utakmicu, a iskusnije gošće su uspjele sačuvati stečenu prednost, te je konačan rezultat 63:74 za banjalučke Orlove, koji ostaju, i dalje, neporažena ekipa.

Domaće košarkašice su pružile snažan otpor odličnoj i uigranoj ekipi banjalučkih Orlova.

Double-double učinak u ekipi Jumpera su imale Aleksandra Begenešić sa 20 poena, 17 skokova, indeks korisnosti 24 i Amna Kahrić sa 11 poena i 11 skokova, te Almedina Ahmić sa 16 poena i 12 skokova.

U narednom, 15.kolu košarkašice KK Jumper gostuju kod ekipe ŽKK Igman iz Istočne Ilidže.

Tekst i foto galerija

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno