Košarka

Poraz košarkaša Čelika u Vitezu protiv Leotara u zadnjem kolu Lige 6

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici 10. kola (posljednje kolo Lige 6 za prvaka BiH), sezona 2020/2021, košarkaši OKK Čelik bili su danas, 03.6.2021. godine, domaćini u Vitezu ekipi KK Leotar iz Trebinja. Meč je odigran u SD u Vitezu, rodnom gradu Čelikovog trenera Josipa Pandže, zbog zauzetosti gradske Arene „Husejin Smajlović“ i unaprijed rezervisanog termina u Areni od strane Odbojkaškog saveza BiH, a radi odigravanja CEV Srebrene Lige. Utakmici je prisutvovao ograničen broj publike. Pobjedu u ovom derbi meču ostvarili su gostujući košarkaši Leotara.

Konačan rezultat i rezultat po četvrtinama: OKK Čelik – KK Leotar  63:68 (22:15), (13:16), (14:13), (14:21); Sudije su bili Haris Bijedić, Tomislav Stapić i Hrvoje Čavar, a delegat Zoran Marković;

Sastav ekipe Čelik, poeni, najviše skokova: Srđan Gavrić 17, Anes Podojak 10, Haris Delalić 13 p.+11 skokova, Meris Bečirović 6, Milivoje Božović 15, Kristijan Tomić, Benjamin Bajramović, Armin Avdibegović (cap), Haris Ćurevac, Ranko Križanović 2, Ajdin Spahić, Dino Merdanović. (Trener Josip Pandža, pomoćni trener Bojan Stevanović);     U ekipi Čelika dvocifreni su bili Srđan Gavrić sa 17, Milivoje Božović 15, Haris Delalić 13 i Anes Podojak 10 poena. Kod ekipe Leotar najefikasniji Božo Đurasović sa 15 i Vladimir Aleksić 11 poena.

U posljednjem kolu Lige 6 za prvaka košarkaši Čelika doživjeli su osmi poraz, uz dvije pobjede, dok je ovo Leotaru treća pobjeda uz sedam poraza. Ovim porazom košarkaši Čelika su zauzeli šesto mjesto u Ligi 6, dok je Leotar peti. Ovom utakmicom završena je uspješna sezona za zenički OKK Čelik, koji se nakon pet godina vratio u najviši rang bh. košarke i vratio zeničku košarku na mjesto koje joj pripada.

Tok utakmice: Gosti otvaraju utakmicu sa 0:4, ali Čelik pravi seriju od 9:0 i već je 9:4. Bilo je i plus 11 za Čelik (20:9), a prva četvrtina završava sa 22:15. Drugu četvrtinu bolje su odigrali gosti iz Trebinja, rješili je sa 13:19, te je na poluvremenu minimalnih 35:34 za Čelik. U trećoj četvrtini viđena je velika borba, ali sa malo koševa. Gosti su uspjeli da preokrenu rezultat na 44:47, trojkom Bože Đurasovića, ali je uzvratio trojkom mladi Anes Podojak i sa dva poena Merisa Bečirovića završila je treća četvrtina sa rezultatom 49:47 za Čelik. U 25.minuti povrijedio je nogu najbolji Čelikov košarkaš, Milivoje Božović, što se osjetilo u nastavku utakmice. U igru nije ulazio ni standardni košarkaš Čelika, Haris Ćurevac. Posljednju četvrtinu domaći otvaraju sa 5:0 i novom trojkom Anesa Podojka za rezultat 54:47. Domaći su nekako držali vođstvo do dvije minute do kraja, kada gosti preokreću rezultat na 61:62 i do kraja utakmice povećavaju na pet poena, te je konačan rezultat 63:68 za Leotar. Ovom pobjedom Leotar je ostvario sve četiri pobjede nad Čelikom u proteklom prvenstvu.

U dvije preostale utakmice 10. kola, Spars – Borac 75:82 i Široki – Igokea 61:95. Prva na tabeli Lige 6 je ekipa KK Igokea sa svih 10 pobjeda.

Rezultati OKK Čelik u Ligi 6:

Čelik – Igokea 74:99

Široki – Čelik 83:66

Čelik – Spars 56:71

Čelik – Borac 78:66

Leotar – Čelik 87:73

Igokea – Čelik 74:48

Čelik – Široki 70:85

Spars – Čelik 66:75

Borac – Čelik 68:65

Čelik – Leotar 63:68

U vezi okončanja takmičenja u košarkaškom prvenstvu BiH za muškarce danas je objavljeno -Nadir Koredžija, komesar takmičenja u Ligi BiH, nakon žrijeba za Ligu 6 je poslao jasne upute kako će se završiti prvenstvo. Zakazan je final-four u gradu prvoplasirane ekipe, a sve troškove final-foura snosi Igokea. Nadir Koredžija je jedini koji može otkazati final – four jer ga je i zakazao, ali mora preuzeti na sebe i odgovornost za regularnost takmičenja. Da li će prvenstvo biti regularno ako se otkaže final-four, da li će otkazivanjem biti oštećen Široki, kojim će se uskratiti borba za mjestu u Aba ligi 2 bez obzira što bi u polufinalu igrali sa Igokeom.

Nema tu nikakve veze ko s kim igra, ali je važno poštovati ono što je dogovoreno. Po dopisu pet klubova Igokei se treba dodijeliti titula, a Spars i Borac su verifikovali učešće u Aba ligi 2. I to je, ko biva to. Ok ako je tako, ali…-, objavljeno je na Bhbasket.ba.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno