Košarka

Kadeti KK Kengur i kadetkinje KK Jumper postali prvaci u Ligi mladih ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kadeti KK Kengur i kadetkinje KK Jumper postali prvaci u Ligi mladih ZDK- Protekle subote u Zenici je održana završnica-final four Lige mladih Zeničko-dobojskog kanton (ZDK) u kadetskoj konkurenciji u košarci za muškarce i žene. Igralo se u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“.

Prvaci su postali kadeti KK Kengur Zenica i kadetkinje KK Jumper Zenica.

Kod muškaraca u polufinalu Kengur je pobjedio Gradinu iz Tešnja sa 70:47, dok je Abeceda iz Zenice bila bolja od zeničkog Čelika.

U finalu su igrali Kengur i Abeceda. U uzbudljivoj završnici bolje su snašli kadeti Kengura i pobjedili su sa 52:50 u velikom finalu.

-U finalu smo vidjeli istinski spektakl. Bez dileme odigrana je najzanimljivija utakmica u prethodnih par sezona Lige mladih. Finale je imalo apsolutno sve elemente, a ekipe Kengura i Abecede pokazale su kvalitet, veliku borbu i želju za pobjedom -, saopštili su iz KK Kengur.

– Mislim da su ove dvije ekipe nešto najbolje i najkvalitetnije što se pojavilo u Ligi mladih ZDK unazad nekoliko godina. Meni kao treneru protivničke ekipe, naravno, ostaje veliki žal zbog poraza, ali ovim putem želim da čestitam KK Kengur na pobjedi i na vrhunskom ponašanju igrača tokom čitave utakmice -, sportski je izjavio  trener Abecede, Haris Milak.

Kod kadetkinja prvakinje su postale kadetkinje KK Jumper iz Zenice.

-U polufinalnoj utakmici sastali smo se sa gradskim rivalom OKK Zenica i uspjeli slaviti tijesnu, ali zasluženu pobjedu rezultatom 56:55. U finalu smo dočekali ekipu SEC Basket iz Tešnja. Fantastična predstava naših djevojaka koje su imale prednost od prve do posljednje minute utakmice i rezultirale su ubjedljivom pobjedom 70:48. Na kraju zasluženo prvo mjesto i zlatna medalja -, objavili su na oficijelnoj facebook stranici KK Jumper Zenica.

Ovo su bili posljednji turniri ovosezonske Lige mladih ZDK.

Čestitke kadetima KK Kengur i kadetkinjama KK Jumper na osvojenim titulama prvaka ZDK i od sportske redakcije Zenicabloga.

E.Imamović

Foto sa stranice klubova



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno