Košarka

Poraz kadeta KK Kengur iz Zenice od Budućnosti u 4.kolu Lige mladih KS BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poraz  kadeta KK Kengur iz Zenice od Budućnosti u 4.kolu Lige mladih KS BiH U okviru 4.kola Lige mladih KSBiH- državno prvenstvo, u kojem nastupa i sedam selekcija u pet kategorija iz Zenice, danas je u Areni Zenica, odigrane utakmica između kadetskih  selekcija KK Kengur iz Zenice i KK Budućnost iz Bijeljine.

Pobjedu su zabilježili kadeti Budućnosti, nakon bolje igre u drugom poluvremenu.

KADETI U-16

Rezultat: KK Kengur Zenica – KK Budućnost Bijeljina  61:77  (24:22), (16:8), (8:23), (13:24);

Sastav kadeta Kengura, poeni, skokovi: N.Harmandić, D.Žunić, E.Prasko, E.Abazović 8, H.Huseinspahić 23 poena + 13 skokova, M.Kokor 2, V.Vidović 17 poena + 17 skokova, H.Halilović 4, L.Tanić, A.Gagulić 2, I.Maglajlić 3, M.Ilić 2;

Dvojica kadeta Čelika imali su double-double učinak i to Harun Huseinspahić 23 p. + 13 skokova i Valentić Vidović 17 p. + 17 skokova.

Kod gostiju nezadrživ je bio D.Pirgić sa 25 poena, te M.Kusturica sa triple-double učinkom od 11 poena, 10 skokova i 10 asistencija.

Na kraju utakmice iz KK Kengur su objavili:

-Nažalost, poraz nasih kadeta od odlične ekipe Budućnosti iz Bijeljine. Nakon odličnog prvog poluvremena i vođstva naše selekcije od 10 poena razlike, u drugom poluvremenu ekipa Budućnosti je iskoristila pad u našoj igri i zasluženo slavila. Našim košarkašima želimo mnogo sreće u narednim utakmicama.
E.Imamović

Foto KK Kengur



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno