Zenica

Poplava u Domu zdravlja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zbog poplave, koju je, prema riječima portparolke Aide Baručije oko 5 sati u petak ujutro izazvalo puknuće ulazne cijevi koja ulazi u protočni bojler u Porodičnoj ambulanti – Centar, Centralna laboratorija Doma zdravlja Zenica tokom vikenda neće raditi. Zaposlenici su u petak ujutro pušteni kućama. Naime, sva istekla voda slila se u podrumske prostore, gdje je i smještena laboratorija.

– Na sreću, uspjeli smo spasiti opremu, ali smo zbog vlažnosti zidova i zbog sigurnosti morali isključiti struju – kazala je Baručija.

Ona se nada da će tokom vikenda uspjeti isušiti zidove, jer su uključili grijalice koje su ovog ljeta dobili tokom elementarne nepogode. Svoje grijalice ustupili su im i iz Kantonalnog zavoda za javno zdravstvo i Civilne zaštite. te dodaje i kako pacijenti koji trebaju analize neće trpiti.

– Sve koji trebaju laboratorijske analize i ne mogu čekati ponedjeljak, šaljemo u druge naše laboratorije ili u privatnu medicinsku ustanovu “Medicom”, a mi ćemo s njima riješiti račune. Poslali smo i dva svoja laboranta u „Medicom“. Ambulanta Centar radi normalno, jer kod njih je pod vodom bio samo pod – ističe Baručija.

AVAZ 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno