Naše

Pomozite blizancima i porodici Mušić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pomozite blizancima i porodici Mušić – Prije mjesec dana Elvir i Dževada Mušić iz sela Borovnica kod Zavidovića obradovani su dolaskom na svijet svojih blizanaca, Merisa i Merise. Bebe rođene u teško vrijeme odrastati će u još težem okruženju, jer je Elviru dijgnosticirano oboljenje od kojeg postepeno gubi vid, a ljekari kažu da mu operacije ne mogu pomoći.

Otac invalid, kao i majka bez zaposlenja, u kuću mogu unijeti samo 107 KM invalidnine i sada 60 KM dječijeg doplatka, koji, dobro to znamo, uglavnom kasni i bude neredovan. I da nije tako, pitanje je kako četveročlana porodica sa dvije male bebe i invalidom može preživjeti sa 167 KM.

Povrh svega, malena Merisa je početkom protekle sedmice imala srčanih problema i zatajenje, zbog kojeg je hitno prebačena u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje se i sada nalazi. Uz sve probleme, sad je najveća briga za njeno zdravlje, ali i briga kako dolaziti u posjetu i osigurati bebi sve potrebno za oporavak.

Zato molimo sve ljude koji na bilo koji način mogu pomoći porodicu Mušić iz Borovnice kod Zavidovića, da kontaktiraju oca Elvira na 062 729 422. Razgovarali smo sa Elvirom, koji kaže da mu je “neugodno da on kaže šta je prioritet, ali da im u ovakvoj situaciji treba sve”.

– Pedijatar nam je rekao da trebamo bebe hraniti posebnom dječijom hranom “Pre Hipp”, naglasio je važnost ove oznake “Pre”. Jedna mi je briga u bolnici, druga kod kuće i ko god pomogne, bićemo neizmjerno zahvalni, rekao nam je Elvir. Nije poznat koliko će malena Merisa ostati još u bolnici, ali i kad dođe kući, ovu porodicu čeka duga i teška borba za normalan život.

Građani Zenice, koji žele pomoći, mogu kontaktirati oca beba, koji dolazi u posjetu djevojčici u KBZ, te mu pomoć uručiti prilikom njegovog dolaska u Kantonalnu bolnicu ili na drugi način. 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno