Zločini

Policijski bilten: pronađena droga na dvije lokacije, provala u vikendicu…

Policija
Policija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski bilten: pronađena droga na dvije lokacije, provala u vikendicu… – Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U ulici Mejdandžik na broju 3, kod lica K.M. iz Zenice policijski službenici su izvršenim pregledom pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje a sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

U vremenskom periodu od 15. do 19.06.2017. godine, u mjestu Gornji Čajdraš, izvršena je teška krađa u vikendicu vlasništvo lica P.D., iz koje je od strane nepoznatog izvršioca otuđena određena količina električnog alata, dva električna pekača i komplet noževa. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok se poduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Na lokalitetu Kamberović polja, kod lica Č.A. iz Zenice, policijski službenici su izvršenim pregledom pronašli dva paketića sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje a sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Visoko

U ulici Branilaca, od strane policijskih službenika zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke „BMW“, registarskih oznaka M58-K-996, kojim je upravljalo lice K.A. iz Visokog. Izvršenom kontrolom je utvrdjeno da navedene registarske oznake ne pripadaju kontrolisanom vozilu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Tešanj

U mjestu Novo Selo, od strane policijskih službenika zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Škoda“, registarskih oznaka 925-T-561, dok se na zadnjoj strani vozila nalazile registarske oznake 036-K-300, kojim je upravljalo lice Č.A. iz Tešnja. Prilikom kontrole ustanovljeno je da navedene registarske oznake ne pripadaju kontrolisanom vozilu nakon čega su iste oduzete, a daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela nastavljaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ
Tešanj

U mjestu Miljanovci, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali biciklo kojim je upravljao maloljetni H.T., na kojem se nalazilo još jedno dijete, rođeno 2005. godine i pješakinja, takođe rođena 2005. godine, sva lica iz Tešnja. U ovoj nezgodi lice H.T. je zadobilo lakše tjelesne povrede, dok su djeca H.K i K.A. zadobila teže tjelesne povrede konstatovane u Općoj bolnici Tešanj. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodilo se još četrnaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je sedam lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno