Zločini

Iz Doma za stara lica u Crkvicama ukraden televizor

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iz Doma za stara lica u Crkvicama ukraden televizor – Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U vremenskom periodu od 16. do 20.06.2017. godine, iz kruga kompanije “ArcelorMittall” Zenica, izvršena je krađa plinske prigušnice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok se poduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju ove krađe.

U ulici Zmaja od Bosne, izvršena je teška krađa u prostorije garaže vlasništvo preduzeća “ITC” d.o.o Zenica, iz kojih je tom prilikom otuđena određena količina alata. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U ulici Crkvice na broj 48, izvršena je teška krađa u prostorije JU „Dom za stara lica“ Zenica, iz kojih je tom prilikom otuđen jedan tv aparat. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U ulici Prve zeničke brigade, izvršenim pregledom policijski službenici su kod lica P.A., rođenog 1992. godine, iz Zenice, pronašli paketić sa suhom zeljastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i dva paketića sa praškastom materijom. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, a daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

U ulici 7. muslimanske brigade, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica S.B., iz kojeg je tom prilikom otuđeno šest rabljenih laptopa i deset mobilnih telefona. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

SAOBRAĆAJ
Visoko

Na auto putu A-1, u mjestu Donja Zimča, dogodila se saobraćajna nezgoda padom sa motocikla marke “BMW”, registarskih oznaka 34-AU-0717, kojim je upravljalo lice M.A., državljanin Republike Turske, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Tešanj

Na magistralnom putu M-4, u mjestu Jelah, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali sanitetsko vozilo marke “Citroen”, registarskih oznaka T82-A-061, kojim je upravljalo lice R.B. iz Doboja i putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka K70-O-163, kojim je upravljalo lice A.A. iz Tešnja, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Općoj bolnici Tešanj. Izvšen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodile su se još četiri saobraćajne nezgode, u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno