Sudske klupe

Policija spriječila krađu uglja za školski objekt

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su posljednjih nekoliko dana, u dva navrata po dojavama građana, intervenisali i spriječili krađu uglja i drugih energenata koji su transportovani za potrebe školskih objekata u ovom kantonu.

Kako saznaje Zenicablog, u oba navrata savjesni građani, koji su primjetili blago rečeno “čudne aktivnosti i pretovare” uglja za škole na određenim lokacijama kontaktirali su Ministarstvo obrazovanja, koje je informacije odmah proslijedilo policiji, koja je intervenisala i zatekla kradjivce na djelu.

– Dobra saradnja građana i dvaju ministarstava je urodila plodom. Pozivam direktore škola da pomno paze na količine energenata koje dobiju (ugalj, drvo, lož ulje…). Time onemogućavaju krađe i rade u interesu djece. Svaku zloupotrebu i krađu treba hitno prijaviti. Također, molim građane koji imaju bilo kakva saznanja o sličnim aktivnostima da odmah kontaktiraju najbližu policijsku stanicu, čiji službenici su 24 sata na raspolaganju građanima. Moramo imati u vidu da tone uglja ili drugih energenata koje budu otuđene na taj način su tone uglja manje za djecu u školama naredne sezone. Hvala policijskim službenicima na brzoj reakciji, ističe ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi ZDK Spahija Kozlić.

Osim slučaja u Kaknju, slična krađa je spriječena na području naselja Babina rijeka, u Gradu Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno