Zenica

Policija i zaštitarske agencije osiguravaju Bilino

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sklopu aktivnosti koje se poduzimaju na obezbjeđenju međunarodne kvalifikacione utakmice između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraela, dana 12.06.2015. godine, na stadionu Bilino polje u Zenici, danas je u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, policijski komesar Semir Šut sa saradnicima i članovima Štaba za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju naznačene utakmice održao sastanak sa predstavnicima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i predstavnicima zaštitarskih agencija koje će biti angažovane na obezbjeđenju iste.

Tema sastanka je bila presjek stanja i poduzetih mjera u pogledu obezbjeđenja ove značajne međunarodne nogometne utakmice, kao i postupanja po usvojenom Planu obezbjeđenja, a sve sa ciljem finalizacije i utvrđivanja pojedinačnih zadataka svih nosilaca aktivnosti, rasporeda snaga i pozicija, kao i utvrđivanja dinamike i redoslijeda poduzimanja naloženih zadataka. Na održanom sastanku su u tom kontekstu precizirani svi detalji obezbjeđenja, te konkretizovane upute kada je u pitanju kontrola i pregled navijača radi sprečavanja unošenja na stadion nedozvoljenih predmeta. Takođe su utvrđeni prilazni pravci stadionu, te utvrđene pozicije i prostori koji će biti pod stalnim video nadzorom.

U završnom dijelu sastanka komesar Šut je naglasio da obezbjeđenje ovako značajne međunarodne utakmice zahtijeva maksimalnu ozbiljnost i profesionalizam, ne samo policijskih službenika, nego i pripadnika drugih agencija i službi koje će na dan održavanja utakmice biti na stadionu i djelovati u okviru svojih nadležnosti. Posebno je naglašena obaveza dosljedne primjene Zakona o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu, kao i Zakona o unutrašnjim poslovima Zeničko-dobojskog kantona, Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona i Zakona o zaštitarskim agencijama Zeničko-dobojskog kantona.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno