Zenica

Neuspješan sastanak o psima lutalicama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Problematika pasa lutalica na prostoru grada, bila je tema sastanka predstavnika Uprave Grada Zenice sa predstavnicima mjesnih zajednica.Sastanak i nije donio neke zajedničke stavove, jer predstavnici Gradske uprave očekivali su uspostavu saradnje sa mjesnim zajednicama u pokušaju izrade registra imaoca pasa, dok su predstavnici mjesnih zajednica očekivali iznalaženje rješenja za problem pasa lutalica i njihove sve češće napade na ljude na ovom prostoru.

Za provođenje Zakona o dobrobiti životinja nije nadležna samo lokalna uprava, nego i drugi subjekti, napominje Mubera Pezo, pomoćnik gradonačelnika za komunalne poslove u Upravi Grada Zenice.Uspostava registra vlasnika pasa na prostoru Zenice omogućila bi i provedbu zakonskih propisa prema neodgovornim vlasnicima, ističu u upravi grada, dok su predstavnici mjesnih zajednica tražili rješenje za pse lutalice i njihove napade, smatrajući da su oni znatno veći problem u gradu.Tog mišljenja bio je i Hasan Pojskić iz MZ Jalija.

Vođenje evidencije vlasnika pasa nije posao za mjesne zajednice, smatraju i u zeničkom udruženju Stop ugrizu, čiji član Alen Pašić, inače po struci veterinar, navodi da postoje drugi načini za izradu registra imaoca pasa.Na prostoru Grada Zenice sada umjesto nekadašnje jedne, postoji 5 veterinarskih stanica i to privatnih, kažu u Upravi Grada Zenice, navodeći da su dogovori sa njima oko preuzimanja podataka o vlasnicima pasa upravo u toku i oni će jednim dijelom poslužiti za izradu pomenutog registra imaoca pasa.

 (V.J. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno