Zenica

Preventivna deratizacija u ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalni zavod za javno zdravstvo Zeničko-dobojskog kantona, u okviru redovnih planskih aktivnosti, provodi redovitu realizaciju “proljetne faze” preventivne deratizacije na području svih općina ovog kantona.

Prema riječima koordinatorice programa Edite Divjan, radi se o akciji koja se provodi redovito tokom proljeća i jeseni s ciljem smanjenja populacije štetnih glodara, te potencijalnih prenosnika različitih zaraznih oboljenja, a ovim preventivnim aktivnostima postižu se odlični rezultati i uslovi za povoljnu epidemiološku situaciju u narednom ljetnom periodu.

Stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo ZDK deratizaciju vrše na javnim površinama, obalama rijeka i potoka, kanalizacionim šahtovima, u privrednim i ostalim javnim objektima, i to postavljanjem posebnih kutija sa upozoravajućim natpisom (otrov).

Iz Zavoda apeluju na stanovništvo u ZDK, posebno djecu i mlade, da označene kutije ne diraju, niti ih pomjeraju sa postavljenih lokacija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno