Sudske klupe

SIPA: Uhapšen Latif Talić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nastavku aktivnosti u okviru akcije kodnog naziva “Damask”, uhapšen je Latif Talić, potvrđeno je iz SIPA-e. Zanimljivo je da je Talića već ranije SIPA-e tražila i to 3. septembra u prvoj akciji “Damask”, kada je uhapšen skupa sa Bilalom Bosnićem i još 14 pripadnika vehabijskog pokreta koji su osumnjičeni za krivično djelo terorizam i podsticanje na terorističke atktivnosti, ali ga nije pronašla. Međutim, on je danas lociran i uhapšen.

Iz SIPA-e je saopšteno kako je osoba inicijala L.T. lišena je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 201. KZ BiH “Terorizam” u vezi sa krivičnim djelom iz člana 202d KZ BiH “Organiziranje terorističke grupe” i članom 248. KZ BiH Pripremanje.

Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA-e izvršili su, 3.9.2014. godine, pretres stambenog objekta koje koristi L.T., kada osumnjičena osoba nije pronađena na adresi stanovanja, te je za istom SIPA raspisala potragu. Osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije SIPA-e, gdje se nad istom vrši kriminalistička obrada, nakon čega će se, shodno uputama postupajućeg tužioca, odlučiti o njenom daljem statusu.

Latif.TalicStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno