Zločini

Pokušaj pljačke kladionice u Raspotočju, povrijeđeni pljačkaš i građanin koji ga je spriječio

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pokušaj pljačke kladionice u Raspotočju, povrijeđeni pljačkaš i građanin koji ga je spriječio  – Kako saznaje Zenicablog, večeras je pokušano razbojništvo i pljačka kladionice Hattrick u Raspotočju. Pljačkašu, koji je iza 21 sat pokušao iz kladionice odnijeti novac, u nakani su spriječili građani, koji su se zatekli u kladionici. Pri savladavanju pljačkaša, koji je u pljačku stigao automobilom, povrijeđen je jedan Zeničanin, koji je uspio pljačkaša zadržati do dolaska policije.

Prema prvim podacima iz Kantonalne bolnice Zenica, i pljačkaš je zadobio povrede, te je nakon što je na mjesto pljačke stigla policija i hitna pomoć, prebačen u KBZ, gdje su mu konstatovane lake tjelesne povrede. Hrabri Zeničanin, koji se suprostavio pljačkašu, također je zadobio lake povrede, a njemu je pružena pomoć u stanici Hitne pomoći.

MUPZDK: Dana 09.02.2017. godine, u ulici Sarajevska, u sportskoj kladionici „Hattrick”, od strane lica Č.A. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo razbojništvo u pokušaju. Policijski službenici su navedeno lice lišili slobode, dok je u neposrednoj blizini kladinice pronađeno putničko motorno vozilo marke „VW-Golf”, koje je koristilo navedeno lice, sa postavljenim različitim registarskim oznakama K72-A-608 i 546-E-274, koje ne pripadaju navedenom vozilu. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Policijske uprave I, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno