Zločini

Policijski bilten: krađe, napad, droga, fizički napad…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski bilten: krađe, napad, droga, fizički napad… – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (6), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

U mjestu Pojske, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo R.Đ., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

U prostorijama kasina „Admiral”, od strane lica K.E. iz Zenice, izvršeno je razbijanje stola za rulet. Policijski službenici su na licu mjesta izvršili uviđaj, dok je navedeno lice lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama Policijske uprave I.

U ulici Mejdandžik, od strane lica M.M. iz Zenice, izvršen je fizički napad na D.S. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U ulici Bistua Nuova, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo P.I., iz kojeg je tom prilikom otuđen laptop i određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

U mjestu Kanal, od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar izvršen je pregled lica Č.J. iz Zenice, kojom prilikom je kod istog pronađeno vatreno oružje-revolver i jedan paketić praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela.

U ulici Prve zeničke brigade, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo F.Dž., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Uviđaj je izvršen od strane od strane službenika Policijske uprave I.

U ulici Avde Smajlovića, izvšena je teška krađa u stan, vlasništvo Č.S., iz kojeg je tom prilikom otuđen televizor, te određena količina raznog alata. Službenici Policijske uprave I su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Kakanj

U Policijsku stanicu Kakanj obratio se H.F. iz Kaknja i prijavio da je dana 07.02.2017. godine, od strane nepoznatog lica došlo do povrede pečata na njegovom ugostiteljskom objektu “Selfie“, koji se nalazi u ulici Alije Izetbegovića, nakon što je istog dana navedeni objekat zapečaćen od strane Kantonalnog poreznog ureda Zenica. Policijski istražitelji su na licu mjesta izvršili uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno