Zločini

Krađa kompjutera na Bristu, provala u Konzum u Crkvicama, droga u Blatuši…

Policija
Policija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krađa kompjutera na Bristu, provala u Konzum u Crkvicama, droga u Blatuši… – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (4) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

U ulici ZAVNOBIH-a, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije firme „Polet”, iz kojih su tom prilikom otuđene dvije centralne kompjuterske jedinice i jedan monitor. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Policijske uprave I.

U ulici Blatuša, od strane lica V.A. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo posjedovanjem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 0,85 grama. Policijski službenici su navedeno lice lišili slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

U ulici Sarajevska, u sportskoj kladionici „Hattrick”, od strane lica Č.A. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo razbojništvo u pokušaju. Policijski službenici su navedeno lice lišili slobode, dok je u neposrednoj blizini kladinice pronađeno putničko motorno vozilo marke „VW-Golf”, koje je koristilo navedeno lice, sa postavljenim različitim registarskim oznakama K72-A-608 i 546-E-274, koje ne pripadaju navedenom vozilu. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Policijske uprave I, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela.

U ulici Crkvice, od strane malodobnog lica H.A. iz Zenice, izvršena je teška krađa u prodavnicu „Konzum”. Intervencijom policijskih službenika, isti je lišen slobode u ulici Prve zeničke brigade, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Policijske uprave I.

Zavidovići

U mjestu Kućice, izvršena je teška krađa u firmu „Gradnja” Tešanj, kojom prilikom su otuđena dva akumulatora, te određena količina raznog alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

U vremenskom periodu od 07.02. do 09.02.2017. godine, u mjestu Kosova, iz garaže u vlasništvu R.R., izvršena je krađa kosilice. Istražitelji Policijske stanice Maglaj su na licu mjesta izvršili uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno