Zločini

Pokušaj krađe u prostorima Instituta koje koristi Ministarstvo obrazovanja, koje je prošle sedmice pretresala policija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pokušaj krađe u prostorima Instituta koje koristi Ministarstvo obrazovanja, koje je prošle sedmice pretresala policija – Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, gdje je jedno lice zadobilo lakše tjelsne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

U ulici A. Mahmutagića, općina Maglaj, izvršeno je KD-o oštečenje tuđe stvari od strane nn lica, tako što je oštetio zadnji desni blatobran na pmv marke “Mercedes”, reg. oznaka O37-J-729 vl. H. N. iz Maglaja. Izvršen uviđaj.

Dana 14.07.2017. godine, u vremenu od 16,00 do 21,45 sati, u ulici Travnička cesta, Grad Zenica, izvršena je teška krađa u pokušaju u prostorije koje se nalaze u sklopu  Instituta “Kemal Kapetanović”, a koje koristi Ministarstvo obrazovanja ZE-DO Kantona, odsjek za poslove saobraćaja. Izvršen uviđaj.

Podsjećamo da je protekle sedmice ova lokacija bila mjesto pretresa uokviru akcije Poligon, koju provode MUP ZDK i OSA, nakon koje su uhapšene četiri osobe. 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do Kantona registrovano je 14 saobraćajnih nezgoda, bez povređenih lica.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj  se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Subotinje uspostavljen kroz radilište PK “Vrtlište”. Od strane službe RMU “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

U mjestu Gornji Kovači, općina Zavidovići, došlo do paljevine sijena vl. D. Z., gdje je pričinjena materijalna šteta bez povređenih lica. Izvršen uviđaj.

Na području ZE-DO kantona nije bilo eksplozija.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno