Naše

Pogledajte statistiku Zenicabloga: Najviše Samsunga, Google Chroma, najviše posjetilaca iz BiH, Njemačke…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pogledajte statistiku Zenicabloga: Najviše Samsunga, Google Chroma, najviše posjetilaca iz BiH, Njemačke… – Kraj godine je vrijeme za razne statistike, a Zenicablog svojim najvjernijim čitaocima donosi neke zanimljive podatke, koje smo “pokupili” iz statistike naše stranice.

Prema podacima Google Analyticsa, Zenicablogu se najčešće pristupa sa mobilnih uređaja, a gotovo polovina onih koji se na ZB konektuju sa mobitela, koristi neki od Samsung uređaja. Slijedi nezaobilazni Apple i njihov Iphone, a potom Huawei. Svi ostali su ispod 10 posto.

Kada se gleda operativni sistem, logično obzirom na prethodne rezultate, vode ubjedljivo Android uređaji, koji sa IOS-om iznose ubjedljivih 99,21 svih mobilnih uređaja.

Zahvaljujući sveobuhvatnosti mogućnosti Analitiksa, donosimo vam i pojedinačne vrste uređaja koji pristupaju našoj stranici, pogledajte gdje uređaj poput vašeg na spisku. Pojedinačno, prednjači Iphone, jer se oni identifikuju kao jedan uređaj bez obzira na model, osim kad je u pitanju najnoviji Iphone X.

Najčešće korišteni browser je Chrome, a možete pogledati čak i u kojim rezolucijama ekrana nas “čitaju”.

Najčešća dob punoljetnih čitaoca (prema podacima koje ostavljate u raznim aplikacijama) je 25-34, a slijede oni od 35-44 i 45-54 godine, a čita nas neznatno više žena od muškaraca.

Što se tiče geografske lokacije odakle se konektujete, najviše je, logično, posjetilaca iz BiH, a slijede Njemačka, Hrvatska, SAD, Srbija, Austrija….

Cjelokupnu statistiku i detalje pogledajte u foto galeriji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno