Naše

FOTO: Ekskluzivno – Zenica do kraja godine dobija Carpe Diem boutique Hotel i restoran

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Ekskluzivno – Zenica do kraja godine dobija Carpe Diem boutique Hotel i restoran – Zenica i Srednja Bosna će, do kraja ove godine, dobiti svoj prvi “Butik” (boutique) hotel, “Carpe Diem”, u Školskoj ulici.  Svaka od deset luksuzno opremljenih soba je zasebno tematski dizajnirana i opremljena, što je i karakteristika ovog tipa hotela, vrlo popularnih među putnicima i gostima profinjenog ukusa željnim posebnog užitka, kako u izgledu i opremljenosti sobe, tako i u dodatnim sadržajima.

A osim hotela “Carpe Diem”, istovremeno će biti otvoren i restoran visoke klase, koji će, sa hotelom na spratu i caffe-barom u prizemlju objekta u Školskoj činiti jednu cjelinu na oko 1.140 kvadratnih metara luksuzno opremljenog prostora. Ukoliko se ispoštuje dosadašnja dinamika radova, svečano otvorenje restorana i hotela biće upriličeno krajem narednog mjeseca.

– Kompanija “AE sigurnost” i njena poslovna jedinica “Carpe Diem” nastavlja uljepšavati ovaj grad. Proteklih nekoliko godina smo bili opstruisani, usporavani i onemogućavani da uljepšamo svoj kompleks, ali i centralni dio grada. Da nije bilo opstrukcija, sva tri objekta kao cjelina bila bi odavno u funkciji. Javnosti u Zenici i BiH jako je dobro poznato da je caffe-bar odavno mjesto okupljanja gotovo svih poznatih i čuvenih gostiju našeg grada, ali i mjesto gdje Zeničani “s obrazom” mogu izvesti svoje goste, kako zbog usluge, tako i ambijenta. Siguran sam da će proširena usluga i novi ambijent biti još veći magnet za sve naše buduće goste, kaže vlasnik i investitor Eldin Vrače.

On smatra da će ovako koncipiran hotel, koji uz sebe ima “servis” sa luksuznim restoranom i caffe-barom biti uskoro prepoznat od svih onih željnih drukčijeg i originalnog.

– Za poseban izgled enterijera, detalje i koncept zaslužna je mlada arhitektica Nives Lučić, magistrantica Arhitektonskog fakulteta iz Zagreba, mlada stručnjakinja porijeklom iz Zenice. ja kao investitor zahtjevao sam standarde kakvih nema u srednjoj Bosni, te je Nives, tek kao četvrti autor dizajna objekta, ispunila sve tražene zahtjeve i radi se po njenim projektima. Čitaocima Zenicabloga u prilici smo pokazati dio završenih, dio radova koji su u toku, te 3D vizualizacije unutrašnjosti hotela i restorana. Naglašavam da je većina upotrijebljenog materijala, svi izvođači, te većina opreme, odnosno sve što smo mogli naći u BiH, domaća pamet i oprema. Ono što se ne proizvodi u BiH, djelo je vrhunskih proizvođača dizajnerske ugostiteljske opreme iz Italije, Češke, Turske i Srbije. Za Zeničane, osim svega nabrojanog, otvaranje CD hotela i restorana značiti će i dvadesetak novih radnih mjesta, a ovih dana će biti objavljen i konkurs za radna mjesta u ova dva objekta, nakon čega će izabrani proći prethodnu obuku, ističe Vrače.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno