Zabava

POGLEDAJTE SNIMAK OSMOSATNOG KONCERTA: Širom Planete virtuelni “One World”, nastupili Rolling Stonesi, McCartney, Zucherro….

Virtuelni koncert, na kojemu su nastupile brojne zvijezde poput Rolling Stonesa, Paula McCartneyja, Eltona Johna i drugih, održan je u sinoć u čast zdravstvenim radnicima koji se širom svijeta bore protiv koronavirusa.

Jennifer Lopez, Stevie Wonder, Paul McCartney, Jessie J i brojni drugi pridružili su se koncertu ‘One World: Together at Home’ u organizaciji nevladina udruženja Global Citizen i Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), koji je koordinirala Lady Gaga.

Prije koncerta je Lady Gaga, koja je prije nekoliko sedmica počela surađivati s udruženjem Global Citizen i Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO) kako bi prikupila sredstva za borbu protiv koronavirusa, rekla da se moli za zdravstvene radnike i ‘misli na sve vas koji ste kući, koji se pitaju kada će se ovo promijeniti’.

‘Ono što bi voljela učiniti večeras, ako mi dopuštate, je dati vam dozvolu da se, na trenutak, nasmiješite’, kazala je i potom otpjevala pjesmu Nat King Colea ‘Smile’

Stevie Wonder je potom otpjevao pjesmu soul legende Billa Withersa, koji je preminuo krajem ožujka ove godine.

Wonder je sjeo za klavir i otpjevao pjesmu ‘Lean On Me’, nakon čega je otpjevao svoju pjesmu ‘Love’s In Need Of Love Today’, dok su drugi članovi benda svirali iz svojih domova, uključujući bubnjara Charliea Wattsa.

Taylor Swift je na svom klaviru izvela emotivnu pjesmu ‘Soon You’ll Get Better’ (Uskoro ćeš biti bolje), koja opisuje borbu njene majke s rakom.

Događaj je emitiran na televizijama i live streamovima širom svijeta, a vodili su ga Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel i Stephen Colbert.

Organizatori nisu zamislili događaj kao sredstvo prikupljanja novaca za pogođene virusom, već kao moment zajedništva postignut pjesmom, a ovim su koncertom nastojali podržati zdravstvene radnike.

Prije koncerta Global Citizen je apelirao na filantrope, tvrkte i vlade da doniraju sredstva Fondu za solidarni odgovor WHO-a, koji je namijenjen borbi protiv koronavirusa.

Do sada su sakupili 35 miliona dolara.

Paul McCartney izveo je pjesmu ‘Lady Madonna’, dok je Lizzo izvela pjesmu ‘A Change is Gonna Come’ (Doći će do promjene).

Koncert je završio hit duetom ‘The Prayer’ Andree Bocellija i Celine Dion iz 1999., koji su izveli Celine Dion, Lady Gaga, Andrea Bocelli i John Legend, uz pratnju pijanista Lang Langa.
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem