Ljudi

Pogledajte kako je Ahmed pobijedio bolest

Film o dječaku Ahmedu Bečiću
Film o dječaku Ahmedu Bečiću- Vježbanjem pobijedio bolest -UG „Sport Media“
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Film o dječaku Ahmedu Bečiću-  Vježbanjem pobijedio bolest -UG „Sport Media“ – Udruženje građana za promociju sporta i rekreacije „Sport Media“ protekle dvije i po godine je organizacijom sportskih događaja radilo na afirmisanju i podsticanju učešća djece, omladine i građana starije životne dobi u razvoju zajednice i društva kroz sport i rekreaciju.

Kako navode, njihovi  ciljevi su: uključivanje djece i omladine u sport i rekreaciju, animiranje lokalne zajednice za razvoj i unaprijeđenje sporta i rekreacije, saradnja sa obrazovnim, zdravstvenim i humanitarnim organizacijama i ustanovama, aktivno učešće u borbi protiv svih poroka i bolesti ovisnosti, kojima su najviše ugroženi djeca i omladina bili su i ostali nnjihovi prioriteti.

Vode se provjerenim tezama, kako djeca koja se bave sportom i rekreacijom, mogu lakše da se izbore sa stresnim situacijama, da su djeca koja su trenirala neki sport pokazivala znatno bolje rezultate u školi, da djeca koja se bave sportom znaju kako da poštuju pravila…

U okviru svojih programskih akivnosti, a opet s ciljem razvoja svijesti o potrebi bavljenja sportom i rekreacijom, odlučili su se snimiti kratki film kako vježbanje može pomoći i da se prebrode zdravstvene teškoće.

Filmom o Ahmedu Bečiću, 15-togodišnjem mladiću iz Zenice, željeli su  poručiti djeci i omladini sa teškoćama u razvoju, da za njih ima nade i da sportom mogu pobijediti i bolest. Junak filma, pobijedio je u borbi za koju su mnogi rekli da je izgubljena.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno