Ljudi

Foto: Ajdin stigao u kliniku Acibadem

Ajdin i majka u Istanbulu
Ajdin i majka u Istanbulu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ajdin stigao u kliniku Acibadem – Dječak Ajdin Žigonja kojem je neophodno liječenje i operacija u Turskoj, u četvrtak poslijepodne je stigaou kliniku Acibadem u Tursku. Nakon što su sredinom prošlog mjeseca od strane anonimnog donatora sosigurana nedostajuća sredstva, a operativni proces je zakazan su za predstojeći vikend.

Petogodišnji dječak treba operisat kičmu, nakon što su mu ljekari dijagnosticirali rascijep kičmene moždine (spina bifida oculta). Samo za Ajdinovu operaciju, bez smještaja, bilo je neophodno 21.250 dolara, koji su osigurani sa više humanitarnih akcija u Zenici i cijeloj BiH, a potom i značajnom donacijom uplaćenom direktno na kliniku od strane nepoznate osobe.

– Posljednjom donacijom imamo sredstva za operaciju, prijevoz, smještaj, a u toku su akcije da se osiguraju sredstva i za postoperativni tok. Planirano je da se vratimo 28. novembra. Očekujemo da operacija prođe onako kako je dr. Memet Ozek i predvidio da se 90 posto stanje normalizuje, da kasnije ne zavisi od ičije pomoći i da ostane na svojim nogama. Kasnije je vrlo bitno i banjsko liječenje, tako  a nas još puno očekuje na putu ka ozdravljenju, rekao nam je Elvis.

Pogledajte fotografije sa aerodroma:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno