Rekreacija

Počinje s radom Boot camp – Total body workout samo za muškarce

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Počinje s radom Boot camp – Total body workout samo za muškarce – Boot Camp je funkcionalni intervalni trening visokog intenziteta koji poboljšava izdržljivost i kondiciju, a zasniva se na principima HIIT, Tabata, Crossfit i Insanity programa.

Kako već duže vrijeme u “XTeam” pogonu imamo nekoliko grupa koje su rezervisane samo za žene, ukazala se potreba da pokrenemo grupu koja će biti rezervisana samo za pripadnike jačeg spola. Ovo se svakako odnosi i na sam plan vježbanja, pa smo kao uslov postavili minimum  16 godina starosti i potpuno zdravlje. Znači, u ovu grupu mogu pristupiti isključivo stariji muškarci koji nemaju ama baš nikakvih zdravstvenih smetnji i koji dobro podnose treninge visokog intenziteta. Fizička sprema i ranije bavljenje sportom nije preduslov, tako da se mogu prijaviti i apsolutni početnici u sportu.

Boot camp – “Total body workout” je vrlo intenzivan i dinamičan trening, s raznovrsnim i zanimljivim složenim vježbama koje simuliraju pokrete iz svakodnevnog života i sporta, te uključuju više mišićnih grupa. To je najkompletniji način vježbanja jer se radi na svim bitnim svojstvima: snazi, kondiciji, eksplozivnosti, brzini i izdržljivosti. Ovim načinom vježbanja najviše se utječe na trbuh i donji dio leđa, jača takozvani ‘core‘ (engl. srž ili jezgra; mišići oko područja trupa i kukova) zbog čega se za vrlo kratak period reducira tjelesna masa i smanjuju se masne naslage, ali također se vrši utjecaj na povećanje mišićne mase.

U treninzima se pored sopstvene težine koristi i veliki broj različitih rekvizita kao što su bučice, tegovi, girje, elastične trake, TRX trake, pliometrijske kutije itd., što omogućava kreativnost i raznolikost, pa je teško da će vam u bilo kojem trenutku biti dosadno.

Poenta treninga je u mnoštvu serija u kojima radimo razne vrste vježbi i to u veoma kratkim pauzama između serija. Na treningu svatko individualno određuje svoj tempo. Neko unutar određenog vremenskog perioda napravi više, neko manje ponavljanja, ali svaki član grupe postiže jednak efekat treninga.

Zato, iskoristite priliku da poslije zimske akumulacije kalorija dovedete svoje tijelo u što bolju formu. Na vrijeme rezervišite mjesto u grupi jer je broj polaznika ograničen.

Termini treninga su ponedjeljak, srijeda i petak od 17.30 do 18.30 sati.  Prijave su u toku, a mogu se slati na broj mobitela/Viber: 061 834 393.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno