Rekreacija

Zimovanje na Visočici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zimovanje na Visočici – Nešto je bilo u ovoj planini. Jel’ to kiša koja nas je ispratila, bus koji je stao usred autoputa ili pak magla koja nas je dočekala već na početku, ne znam. Znam samo da nam je Visočica dala zadatak da joj se opet vratimo i da je posjetimo u nekom ljepšem raspoloženju.

Bilo nas je pedeset i dvoje. Pedeset i dvoje koje je krenulo u pohod na Crveni kuk, jedan od mnogobrojnih vrhova planine Visočica. Iako nije najviši, smatrali smo da je jedan od ljepših koji vrijedi posjetiti. Od sela Sinanovići, do Puzimskog groblja pa dalje stazom koju smo sami prtili. Ali niko se nije žalio. Daleko od zagađenog grada i buke auta, kolona je tabanala prema vrhu u nadi da će se magla razići. Prošli smo i kraj potoka, ali ga je kao u pjesmi prekrio snijeg, pa smo mu samo slušali žubor prelazeći uzani most.

Došli smo podno Crvenog kuka i napravili pauzu. Izvidnica je otišla da vidi stanje vrha, dok su ostali iskoristili vrijeme za odmor. Nakon toga dobili smo zeleno svjetlo i krenuli na nešto teži dio puta, ali kako smo se više približavali vrhu, tako je vidljivost bila manja. Nade o pogledu sa Crvenog kuka predivne Visočice su utihnule. Sigurnost je ipak najvažnija. Zbog toga smo se odlučili vratiti i odgoditi pogled sa ‘kuka’ za neki drugi put.

Povratak je bio obilježen smijehom, laganim propadanjem kroz snježne prtine i onim dobro poznatim vedrim duhom. U Zenici smo bili u 18:30 h

VEDRO do sljedećeg puta



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno