Kultura

Počeo rad na novoj predstavi „Moram ti nešto reći“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica počele su probe za predstavu „Moram ti nešto reći“ prema tekstu Selme Ćosić i Nedžme Čizmo, a u režiji Selme Ćosić.

Prema riječima rediteljice Selme Ćosić: „Radi se o tekstu koji je nastao kao rezultat istraživanja i radionica rađenih sa tinejdžerima o tome kako oni provode vrijeme online. Cilj ove predstave je ukazati na probleme s kojima se suočavaju mladi u 21. vijeku sa pojavom društvenih mreža, od potreba da sve što rade bude zabilježeno online, tako i činjenice kako im čitav život može biti uništen ako je slika o njima na društvenim mrežama uništena. Priča prati snimanje dokumentarne emisije ‘Kako mi je internet uništio život!’ u kojoj se govori o djevojci Mili, koja zbog slučajne greške online biva potpuno društveno izolirana i dovedena do psihičkog sloma, te njenim prijateljima koji pričaju njenu priču svako iz svog ugla, te rekonstrukcijama te priče.“

U predstavi igraju: Ema Duraković, Sara Džanić, Arman Salihović, Evhad Sivac, Mak Nizamić, Džena Hasanica, Armen Hodžić, Uma Nizamić, Dea Kalenić, Sara Subašić, Amela Omerhodžić, Lajla Šarić i djeca.

Premijerna izvedba predstave se očekuje 11. juna u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno