Kultura

Promovisana knjiga „Tri drame“ u okviru Mostarske liske

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Knjiga „Tri drame“ u izdanju Bosanskog narodnog pozorišta Zenica je u utorak, 21. maja u 17 sati na Maloj sceni „Strudio 64“ promovisana u okiviru Pratećeg programa Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“. Pored ove knjige je na istoj promociji predstavljena knjiga „Savremeni dramski tekstovi“ Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo.

Knjiga „Tri dana“ sadrži tri dramska teksta koja su se našla na prvom mjestu ili u najužem izboru na posljednja dva Konkursa za najbolji bosanskohercegovački dramski tekst. Prvi dramski tekst je „Babylon Blues“, autora Darija Bevande koji je prema Odluci članova Žirija osvojio prvo mjesto na prvom po redu Konkursu iz 2020. godine. Druga drama je pobjednički tekst drugog po redu Konkursa iz 2023. godine pod naslovom „Sparina“, autora Anesa Osmića, a treća drama koja nosi naziv „Derbi“, autorice Vedrane Božinović, našla se u najužem izboru članova Žirija drugog Konkursa.

Tematizirajući odnose iz kruga najbližih ljudi, porodice ili prijatelja, sve tri drame nas suočavaju sa smrću, odsustvom, izgubljenim vremenom, krivicom i dubokim međusobnim nerazumijevanjem.

Knjiga „Tri drame“ je izašla krajem 2023. godine, a zenička promocija knjige je upriličena u mjesecu februaru u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica. Na ovoj mostarskoj promociji su govorili: Dragan Komadina, Emina Kovačević-Podgorčević, a knjigu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica „Tri drame“ je predstavila dramaturginja Nedžma Čizmo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno