Zenica

Počelo postavljanje novih staklenih ploha na zgradi BNP Zenica

Počelo postavljanje novih staklenih ploha na zgradi BNP Zenica  Na zgradi Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) u Zenici počelo je postavljanje novih staklenih ploha na gornjem foajeu, koje su stradale usljed olujnog nevremena u januaru 2016. godine. Otvori su u međuvremenu bili zatvoreni specijalnom folijom.

– Gradska uprava Grada Zenice osigurala je novac za ovu namjenu, a projekt rekonstrukcije i sanacije, vrijedan oko 80.000 KM, provodi se prema projektnoj dokumentaciji koju je sačinilo Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica. Završetak radova planiran je do kraja jula – kazala je za Fenu portparolka BNP-a Merima Handanović.

Ona je dodala da je ponuđena varijanta sanacije najpribližnija prvobitnom projektnom rješenju zgrade BNP-a, koja je otvorena 7. maja 1978. godine.

Projekt će biti realiziran u saradnji sa Asocijacijom arhitekata u Bosni i Hercegovini, koja je u stručnom kontaktu i s profesorom Zlatkom Ugljenom, jednim od dvojice arhitekata što su projektovali zgradu BNP-a.

loading...