Zenica

Počeli radovi na sanaciji ulice Aleja Šehida

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradska uprava Zenica realizira brojne projekte koji imaju za cilj unapređenje uslova života svih građana, a shodno tome počeli su i radovi na sanaciji ulice Aleja Šehida, vrijednosti 243.618,57 KM.

Ovi radovi uveliko će unaprijediti infrastrukturu u centru grada, posebno uzme li se u obzir kako ovu dionicu puta koriste brojni građani.

Nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke radove, radove izvodi firma “Komgrad-Ze”.

Podsjećamo kako je upravo zbog ovih radova na snazi djelimična obustava saobraćaja, na dionici između mosta „Metalurg“ i nadvožnjaka (kod stepeništa za ulazak u Gradsku arenu „Husejin Smajlović“), u vremenskom periodu od 7 do 17 sati, od 18. augusta 2022. godine do okončanja radova na sanaciji ulice, a najdalje 20 dana.

Od značajnijih radova koje Gradska uprava Zenica trenutno realizira na području Zenice valja izdvojiti uređenje Londže (urbani-zeleni otok), sanaciju stepeništa na Kamberovića polju, rekonstrukciju odnosno sanaciju ulice Mejdandžik, Štrosmajerove i Gornjozeničke ulice, te početak radova na rekonstrukciji ulice Armije BiH.

Novi asfalt urađen je za selo Gradina, za mještane ulice Visočka u MU Drivuša i na spoju ulica Prvomajska i Bistua Nuova, uspješno je završena sanacija i asfaltiranje ulice Mejdandžika, a pored toga u toku su i radovi na izgradnji sportskog igrališta u Mjesnoj zajednici Blatuša.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno