Rukomet

RK Čelik: Amar Kobilica trener u seniorskom timu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

RK Čelik: Amar Kobilica trener u seniorskom timu- Iz RK Čelika: Amar Kobilica četiri godine trener

Uprava RK Čelika poslednjih dana radi izvrstan posao kadrovskih i drugih ,,poslaganja” i uopšte priprema kluba za novu prvenstvenu sezonu u Prvoj ligi FBiH: od ugovora sa igračima, rada Uprave, stručnog štaba…

Amar Kobilica, do jučer izvrstan lijevi bek RK Čelika i ,,dijete” ovog kluba, potpisao je četvorodišnji ugovor ,,trener u prvom timu RK Čelika”.

– On će, uz Šefa stručnog štaba RK Čelika Ljubomira Mikija Filipovića, učiti i raditi sa prvim timom, kako bi jednog dana mogao biti u stanju da kao zenički kadar preuzme vođenje našeg prvog tima sa klupe. Do jučer je bio sjajan lijevi bek, ali je zbog povrede morao napustiti aktivno igranje rukometa. Sad ,,ide” u trenerske vode. Sretno Kobi! – izjavio je za naš portal Pane Škrbić, predsjednik kluba.

Begagić u Njemačkoj

Želja Uprave kluba je bila da donedavni odlični igrači RK Čelika Amar Kobilica i Adnan Begagić budu novi tandem trenera prvog tima, da pomažu aktuelnom šefu stručkog štaba Mikiju Filipoviću. Međutim, Begagić je iznenada prošle sedmice otputovao u Njemačku, gdje je dobio posao, tako da je trenerski ugovor potpisan samo sa Kobilicom – pojašnjavaju u RK Čeliku.

Kobilica: sretan sam u Čeliku!

Nakon potpisivanja prvog ugovora o trenerskom poslu Amar Kobilica je izjavio:

– Sretan sam zbog ovog posla. Obožavam svoj RK Čelik. Hvala predsjedniku Škrbiću i upravi kluba što mi daju šansu da budem trener. Volim rukomet i trenerski posao. Izuzetno cijenim trenera Filipovića i siguran sam da ću od njega jako puno naučiti o trenerskom poslu – izjavio je Kobilica.
Filipović: Kobiica je sjajan momak

I Trener RK Čelika Ljubomir Miki Filipović je dao izjavu o Kobilici:

– Amar Kobilica je sjajan momak. Odličan je poznavalac rukometa i biće odličan trener. Dugo smo radili zajedno i dobro sarađivali. Šteta što je zbog povrede morao prerano napustiti igračku karijeru. Nema razloga da i ubuduće kao trener ne bude vrlo uspješan – kazao je Filipović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno