Rukomet

Pobjeda rukometaša Čelika u Tuzli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pobjeda rukometaša Čelika u Tuzli – Uokviru 11. kola (zadnje kolo jesenjeg dijela prvenstva) u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, rukometaši RK Čelik gostovali su u Tuzli kod ekipe RK Sloboda 2. Utakmica je odigrana u dvorani SKPC Mejdan u Tuzli. Zasluženu pobjedu ostvarili su favorizovani rukometaši Čelika.

Rezultat: RK Sloboda 2 – RK Čelik 30:39  (15:21);

Ovo je deveta ovosezonska pobjeda rukometaša Čelika, uz jedan poraz, 27 bodova. Jesenji dio prvenstva RK Čelik je završio na drugoj poziciji, sa tri boda manje od prvoplasirane Krivaje, koja ima svih deset pobjeda. Rukometaši zeničkog Čelika su zadržali realne šanse za ulazak u društvo najboljih. Na trećem mjestu je Gradačac sa 21, a na četvrtom zenički ŠR Čelik Junior sa 17 bodova.

Rezultati 11.kola, (Izvor SportDC):

Čelik Junior – Krivaja 24:30

Gradačac – Žepče 45:26

Krajina – Bosna TS 26:26

Rudar – „Sana 7“ 39:28

Sloboda 2 – Čelik 30:39

(Slobodna je bila ekipa Kakanj)

U narednom 12.kolu, u drugom dijelu sezone, RK Čelik je slobodan, dok drugi zenički prvoligaš, ŠR „Čelik junior“ gostuje u Žepču kod RK Žepče.

E.Imamović

Foto RK Čelik/RK Sloboda 2



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno