Rukomet

Rukometaši ŠR Čelik Junior pobjednici Božićnog turnira „Nova Bila 2019“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometaši ŠR Čelik Junior pobjednici Božićnog turnira „Nova Bila 2019“ – Protekle nedjelje, 15.12.2019.godine u Novoj Biloj odigran je prvi Božićni rukometni turnir „Nova Bila 2019“. Na turniru su, pored domaćina RK Nova Bila, učestvovali RK Travnik, RK Kiseljak i ŠR Čelik Junior.

U prvoj utakmici RK Travnik je pobjedio domaćina turnira, RK Nova Bila, sa jednim golom razlike.

ŠR Čelik Junior u drugoj polufinalnoj utakmici je pobjedio RK Kiseljak. U utakmici za treće mjesto Nova bila je bila bolja od Kiseljaka.

Finalna utakmica bila je veoma uzbudljiva, Travničani su imali napad za pobjedu, ali je ostalo neriješeno 35:35. O pobjedniku turnira se odlučivalo izvođenjem sedmeraca. Prve dvije serije svi su bili precizni, dok u trećoj seriju golman Čelik Juniora brani sedmerac i tako svom klubu donosi pehar prvog Božićnog rukometnog turnira „Nova Bila 2019“.

Cilj ovog turnira je u ovo blagdansko vrijeme odigrati prijateljske utakmice s našim prijateljskim i susjednim klubovima, te kroz turnir podijeliti duh i radost nadolazećeg Božića, ali i družiti se uz prigodnu glazbu nakon odigranog turnira. Hvala svim klubovima na odzivu te fer i korektnoj igri, a uvjeren sam da će se ovaj turnir nastaviti odigravati i narednih godina. Posebne čestitke pobjednicima i proglašenim igračima koji su doprinijeli da ovaj božićni turnir bude prava rukometna čarolija za sve posjetitelje, rekao je Mario Debeljak, predsjednik RK Nova Bila-, prenijela je novabila.info.

Najbolji strijelac turnira je Amar Hrustanović iz RK Travnik, najbolji golman bio je Džan Čeljo iz ŠR Čelik Junior, a za najboljeg igrača proglašen je Ivo Mišković iz RK Nova Bila.

Nakon odigranog turnira, svi učesnici su se okrijepili uz tople napitke i krofne, koje je priredila Pivnica Točak, saopštili su iz organizacije turnira.

E.Imamović

Foto arhiva/novabila.info



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010