Rukomet

FOTO: Poraz rukometaša Čelik Junior od vodeće Krivaje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Poraz rukometaša Čelik Junior od vodeće Krivaje – Uokviru 11. kola (zadnje kolo jesenjeg dijela prvenstva) u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, u Zenici su igrali domaća ekipa ŠR Čelik Junior i RK Krivaja iz Zavidovića. Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ pred oko 350 gledalaca, sa koje donosimo i foto galeriju. Zasluženu pobjedu ostvarili su rukometaši Krivaje, koji su bez poraza završili prvi dio sezone, 10 pobjeda.

Rezultat: Čelik Junior – Krivaja 24:30  (12:14);

Sudijski par bio je A.Marić i S.Oručević, a delegat Eldar Hurić.

Sastav ekipe Čelik Junior i strijelci:

Amar Kobilica 4, Faris Telalović, Amer Ekinović 1, Anes Suljić 2, Emel Šabić, Ajdin Tufekčić, Demir Šabanović 1, Adi Mešinović, Edhem Grabus 3, Omer Suljić 2, Malik Delić, Dragan Martinović 5, Džan Čeljo, Jasmin Beganović, Selmin Zahirović 1, Muhamed Ajanović 5: (Treneri Ago Grabić i Vladimir Zeljko, službeno lice Dženan Dedić);

Najefikasniji kod Čelik Juniora bili su Dragan Martinović i Muhamed Ajanović po 5, te Amar Kobilica 4 gola.

Kod Krivaje prvi strijelci su bili Bojan Grujičić sa 9, Amar Amitović 7, te Edin Sinanović 5 golova.

U posljednjoj utakmici prvog dijela sezone, favorizovana ekipa Krivaje zabilježila je pobjedu protiv zeničkog prvoligaša Čelik Junior. U prvom poluvremenu gledali smo dosta izjednačenu utakmicu, gosti su tek u finišu prvog poluvremena povečali prednost na + 4 gola (10:14), ali su domaći do odmora smanjili na -2 gola (12:14). U drugom poluvremenu domaći rukometaši su dobro namučili lidera. U 46.minuti bilo je 18:23, a zatim i 20:23. Tada domaći prave dvije greške da utakmicu učine potpuno neizvjesnom. U dva kontranapada griješe domaći, u jednom dodaju loptu protivničkom igraču, a u drugom kontranapadu, tri na jedan, golman gostiju fenomenalno brani svoj gol. Čini se da je tada utakmica definitivno prelomljena u korist gostiju. Još u dva navrata bilo je tri gola prednosti za goste, 21:24 u 50′ i 22:25 u 52′. U ovom periodu domaći su dva, tri puta reagovali na sudijske odluke u vezi dosuđenih  i nedosuđenih sedmeraca i neujednačenih kriterija suđenja.

Do kraja utakmice gosti povečavaju svoje vođstvo na 23:29, a završilo je 24:30 za Krivaju.

Prvi dio sezone Čelik Junior je završio na četvrtom mjestu sa 17 bodova i omjerom od pet pobjeda, dva neriješena rezultata i tri poraza.

U narednom 12.kolu, u drugom dijelu sezone, „Čelik junior“ gostuje u Žepču kod RK Žepče.

Drugi zenički prvoligaš, RK Čelik, u ovom kolu gostuje kod ekipe Sloboda 2 u Tuzli, a utakmica je na rasporedu u nedjelju, 01.12.2019.godine u 16 sati u Tuzli

Rezultati 11.kola, (Izvor SportDC):

Čelik Junior – Krivaja 24:30

Gradačac – Žepče 45:26

Krajina – Bosna TS 26:26

Rudar – „Sana 7“ 39:28

Sloboda 2 – Čelik (igraju 01.12.)

(Slobodna je bila ekipa Kakanj)

Tekst i foto galerija

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno