Rukomet

Čelik Junior bolji od bugojanske Iskre

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Kulturno sportskom centru Bugojno odigrana prijateljska utakmica između domaćina, RK Iskra Bugojno, te gostiju iz Zenice, škole rukometa “Čelik Junior” – seniorska ekipa. Nakon dvomjesečnih priprema, mladi Zeničani iz Čelik Juniora krenuli su sa nizom testnih utakmica pred novu sezonu u Prvoj ligi Bosne i Hercegovine, a koja, još uvijek nezvanično, počinje 4./5. oktobra. “Naši momci, a koji su uglavnom ostali u nepromjenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu – pristigao je samo golman Jasmin Beganović, vrijedno su radili dva mjeseca bez prestanka, te prošli pripremni ciklus od preko 120 treninga. Prošle godine smo debitovali u Prvoj ligi BiH, a gdje smo zauzeli sredinu tabele kao najmlađa i najneiskusnija ekipa. Pokazali smo da mladost i igra srcem mnogo znače, te ostvarili odličan rezultat. Ove sezone smo, prema riječima drugih, favoriti za zauzimanje vrha tabele. Da smo ekipa koja mnogo vrijedi pokazuje i utakmica koju smo igrali u Bugojnu protiv Iskre, daleko iskusnije ekipe sa velikom tradicijom, te naravno slavili pobjedu.” – kazali su iz stručnog štaba Čelik Juniora.

Poslije bugojanske Iskre, a koju su Zeničani savladali rezultatom 29:21 (poluvrijeme 14:12), slijedi još mnogo pripremno-prijateljskih susreta. “Do 4. oktobra, a kada bi trebalo da počne takmičenje u Prvoj ligi Bosne i Hercegovine ima još mnogo vremena, a mi ćemo to iskoristiti za naporno treniranje i odigravanje pripremnih susreta. Vrlo je važno napomenuti da smo, pa možda i jedina, ekipa koja u svom sastavu ima sve igrače iz svoga grada. Naime, Čelik Junior propagira ulaganje u domaći igrački kadar, te želi pokazati svima da se radom, trudom i zalaganjem može postići efikasnost i uspjeh. Grad Zenica je zahvaljujući našim ciljevima dobila 100% zenički klub koji svim srcem igra za svoj grad.” – priopćili su iz Uprave ŠR “Čelik Junior”

Prošle sezone u Prvoj ligi BiH škola rukometa “Čelik Junior” imala veću posjećenost od prosjeka elitnog rukometnog takmičenja, Premijer lige. “Drago nam je da možemo javnosti predstaviti jedan vrlo pozitivan podatak, a to je da je škola rukometa “Čelik Junior” u protekloj, debitantskoj sezoni, bila u top tri po posjećenosti utakmica u Prvoj ligi, te je brojka gledalaca na našim utakmicama bila veća od prosjeka posjete u elitnom takmičenju, Premijer ligi.” – kazali u iz rukovodstva zeničkog prvoligaša.

Uskoro je u planu odigravanje prijateljske utakmice pred domaćom publikom, a što će ujedno biti prilika da se zeničkoj javnosti predstavi ekipa koja će svim srcem igrati za grad Zenicu u Prvoj ligi Bosne i Hercegovine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno