Košarka

Pobjeda košarkašica KK Jumper u Mostaru, osigurale polufinale play offa za prvaka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U drugoj utakmici četvrtfinala play offa za prvaka BiH za sezonu 2023/2024, košarkašice KK Jumper Taurus bile su večeras, 17.4.2024.godine, na gostovanju kod  ekipe ŽKK „Zrinjski 2010“ u Mostaru, SD „Bijeli Brijeg“, početak u 20 sati, pred oko 150 gledalaca.

U susretu između domaće ekipe ŽKK „Zrinjski 2010“  i KK Jumper Taurus, pobjedu su ostvarile gostujuće košarkašice Jumpera i tako „dvokorakom“ osigurale plasman u polufinale play offa za prvaka BiH.

Konačan rezultat i rezultati po četvrtinama:

ŽKK „Zrinjski 2010“  – KK Jumper Taurus  69:85 (25:24), (14:20), (16:16), (14:25);

Sastav ekipe KK Jumper, poeni, najviše skokova.

Emira Šehić (cap) 6 p.+ 12 skokova, Amna Kahrić 28, Elma Feukić 24, Jelena Kapisoda 7, Kanita Smajić 3, Almedina Ahmić 14 skokova, Lamija Bilić, Adna Omerdić 17, Sajra Huskanović, Ines Podojak, Hena Krehić. (Trener Eldar Durmić, pomoćni trener Vedran Kulalić).

Najefikasnije kod KK Jumper Amna Kahrić 28, Elma Feukić 24 i Adna Omerdić 17 poena.

Kod ekipe ŽKK „Zrinjski 2010“ najefikasnije Katarina Mihalj 28, Katja Bakalar 24 i Sara Herceg 10 poena.

Ekipa KK Jumper Taurus plasirala se u polufinale play offa za prvaka Bosne i Hercegovine. Večeras su izabranice Eldara Durmića pobjedile ŽKK „Zrinjski 2010“ u Mostaru sa 69:85 u drugoj utakmici četvrtfinala play offa.

Domaće igračice dobro su parirale Jumperu, ali su Zeničanke u posljednjoj četvrtini odigrale jako dobro i tu stekle odlučujuću prednost, koja je bila nedostižna za domaći sastav.

Što se tiče završnice za prvaka BiH u ženskoj konkurenciji, četvrtfinalna i polufinalna serija igra se na dvije dobijene utakmice, dok je finale planirano na tri dobijene utakmice.

Sistem takmičenja je takav da su dvije prvoplasirane ekipe ligaškog dijela takmičenja ostvarile direktan plasman u polufinale i imaju prednost domaćeg terena. To su ekipe Orlovi iz Banja Luke  i Lavovi iz Brčkog.

Pobjednik duela Jumper Taurus / „Zrinjski 2010“ je „dvokorakom“ (sa dvije pobjede) ekipa KK Jumper Taurus i u polufinalu se sastaju sa ekipom Lavovi iz Brčkog, dok pobjednik duela Čelik / „Leotar 03“ Trebinje, nakon majstorice u Zenici,  ide na ekipu Orlovi iz Banja Luke.

E.Imamović

Foto KK Jumper Taurus



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno