Košarka

Ove srijede utakmice četvrtfinala Play offa za prvaka BiH u košarci za žene, prve „meč lopte“ za obje zeničke ekipe

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove srijede, 17.4.2024.godine, igraju se druge utakmice četvrtfinala Play offa za prvaka BiH u košarci za žene, u kojima su domaćini ŽKK „Leotar 03“ iz  Trebinja i ŽKK „Zrinjski 2010“ iz Mostara.

Pobjednik duela Jumper / „Zrinjski 2010“ ide u polufinalu na ekipu Lavovi iz Brčkog, dok pobjednik duela Čelik / „Leotar 03“ Trebinje ide na ekipu Orlovi iz Banja Luke.

Inače, u tekućoj sezoni, 2023/2024, u najvišem rangu bh. košarke igrale su dvije ekipe iz Zenice i to KŽK Čelik BH Telecom (BHT) i KK Jumper Taurus i obje zeničke ekipe ostvarile su plasman Play off – završnicu za prvaka BiH, KK Jumper Taurus na trećem i KŽK Čelik BH Telecom na četvrtom mjestu.

Utakmica u Trebinju, ŽKK „Leotar 03“ – KŽK Čelik BH Telecom, na rasporedu je ove srijede, 17.4. od 20 sati u SD „Miloš Srdić“. U prvoj utakmici u Zenici, protekle subote, Čelik je pobjedio sa 86:52.

Ako Čelik pobjedi u Trebinju, plasirao bih se u polufinale Play offa gdje bih išao na ekipu Orlovi iz Banja Luke. U slučaju poraza Čelika u 2.utakmici, treća utakmica bi se igrala u Zenici.

Utakmica u Mostaru, ŽKK „Zrinjski 2010“ – KK Jumper Taurus, na rasporedu je ove srijede, 17.4. od 20 sati u SD „Bijeli Brijeg“. U prvoj utakmici u Zenici, protekle subote, Jumper je pobjedio sa 101:90. Ako Jumper pobjedi u Mostaru, plasirao bih se u polufinale Play offa gdje bih išao na ekipu Lavovi iz Brčkog. U slučaju poraza Jumpera u 2.utakmici, treća utakmica bi se igrala u Zenici.

Četvrtfinalna i polufinalna serija igra se na dvije dobijene utakmice, dok je finale planirano na tri dobijene utakmice.

Sistem takmičenja je takav da su dvije prvoplasirane ekipe ligaškog dijela takmičenja ostvarile direktan plasman u polufinale i imaju prednost domaćeg terena. To su ekipe Orlovi iz Banja Luke  i Lavovi iz Brčkog.

E.Imamović

Foto arhiva / KK Jumper



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno