Info

Planinarski savez: apel za pomoć Nepalu

Upravni odbor Planinarskog saveza BiH/FBiH donio je odluku o prikupljanju dobrovoljne novčane pomoći za porodice planinara i alpinista, članova asocijacije Nepal Mountaineering, nastradalih od katastrofalnog zemljotresa u Nepalu.

U saopćenju Planinarski savez poziva svoje članove i ostale građane BiH da shodno mogućnostima doniraju novac uplatom na račun Planinarskog saveza BiH/FBiH.

“Budući da je vrhunac sezone penjanja na himalajske vrhove, na planinama se zadesio veliki broj domaćih i inozemnih planinara. Konačan broj poginulih alpinista i planinara usljed zemljotresa, od kojih su najveći dio Sherpasi, nije poznat”, navode iz Planinarskog saveza BiH/FBiH.

Bosanskohercegovački planinari i alpinisti imaju dugu tradiciju uspona na himalajske vrhove, a tri bh. državljanina dosada su se popela na vrh Mount Everesta.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem