Zabava

Pješačenjem do zdravlja: 500 osoba na Smetove

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Peti pješački pohod na Smetove, u organizaciji Planinarskog društva “Željezara” i Grada Zenice, privukao je oko 500 učesnika. Vjerovatno je kiša koja je noć ranije padala utjecala da ih i još više učestvuje u tradicionalnom pohodu “Pješačenjem do zdravlja” i svoju planinsku ljepoticu vide prekrivenu novim snijegom, ali i da kušaju izvrsni planinski čaj i grah.

– Kada me pitaju koliko sam puta pješačio na Smetove, kažem najviše u Zenici – kaže 79-godišnji, ali i dalje vitalni Zajko Šibonjić, redovan učesnik svih pohoda i transferzala na Smetove.

On je i ove godine najstariji učesnik pohoda, koji je u koloni prepješačio oko 8,5 kilometara, dok je najmlađi bio 5-godišnji Amar Ekinović. A, redovan učesnik svih pohoda na Smetove je i Anto Šakić-Štaka (65), koji se ne predaje uprkos godinama i činjenici da se kreće uz pomoć štaka.

– Ja sam predlagao da svakog vikenda vodiči iz nekog od gradskih planinarskih društava, u određeno vrijeme čekaju na Kamberovića polju i povedu grupe koje žele na Smetove – ističe uvijek za druženje raspoloženi Štaka.

Svoj prvi pohod su odradili i Zeničanin sa sarajevskom adresom, informatičar Tarik Šahinpašić, koji je ljepote Smetova želio pokazati i svojoj 10-godišnjoj kćerkici Amili.

Po riječima Rame Šepera, učestvovala su sva zenička društva, zatim osnovci iz Mehurića kod Travnika, mladići i djevojke iz tuzlanskog Udruženja “Osmjeh”, kao i gosti iz vojvođanskog Vrdnika sa Fruške Gore.

tekst i foto: V.B. AVAZ

Sa puta Zenica - Smetovi



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno