Zabava

Foto: rezultati 2.Eurofan Kupa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Gradskoj areni u Zenici proteklog vikenda je odigran drugi malonogometni Eurofan kup na kojemu je učestvovalo osam navijačkih ekipa. Najuspješniji su bili navijači Manchester Uniteda koji su u finalu savladali navijače poljskog Lecha. Osam ekipa je izborilo učešće na turniru nakon višemjesečne Lige navijača, u kojoj je šenaest ekipa igralo liga takmičenje, a najbolji su se plasirali i u vikend kup natjecanje, Paris Saint Germain (PSG), Borussia Dortmund, Bayern Munchen, Manchester United, Lech, Roma, Liverpool i Čelik.

Na početku programa nagrade su prilmili najbolji igrač Lige Edin Bajramović (Paris Saint Germain), najbolji tim – fanovi Leha (Lech, Poljska), te najbolji golman Amel Skomorac (Bayern Minhen), kao i Borussia Dortmung, za fer-plej. Zanimljivo je da je cijela Liga, a i predstojeći Kup, organizovan bez učešća sudija, te su protekli u izuzetnoj fer atmosferi.

Osam ekipa je igralo klasični kup sistem. Lech je u četvrtfinalu nadigrao Bayern 2:1, a Manchester PSG 7:3. Navijači Liverpoola su deklasirali Čelik 8:2, dok je susret Borussia – Roma nakon penala završen rezultatom 5:6 (2:2). U polufinalnim susretima Lech je pobjedio Romu 6:2, a Manchester United je bio bolji od Liverpoola 5:2. U finalnom susretu Eurofan kupa navijači Uniteda visokim rezultatom 11:4 savladali su Lech i time osvojili i drugu titulu u kupu. Najbolji strijelac malonogometnog turnira bio je igrač ekipe Lecha Mahir Karić, dok je najbolji golman bio Muhamed Dehić (M. United).

– Arena Zenica nam je pružila maksimum za ovakvo takmičenje, a priredili smo i spektakularni revijalni susret gradskih rivala koji su se susreli na terenu nakon skoro dvadeset godina, rekao nam je organizator turnira i idejni tvorac Lige navijača u Eurofan kupa Kerim Sačak.

Za doprinos Ligi navijača priznanja i zahvalnice su dobili Sandbau Zenica, Nihad Mahalbašić, Senad Uzeirbegović, a za učešće u Ligi navijača poznati bivši i sadašnji nogometaši Nermin Šabić (Milan), Vitomir Paškalj i Izudin Hadžiahmetović (Real Madrid), Senad Brkić i Semir Sofić i Fenan Salčinović (M. United), Mahir Karić i Emir Jusić (Lech) i Armin Duvnjak (Liverpool), veterani NK Čelik i NK Zenica..

Zahvalnice su uručene i onima koji su svojim zalaganjem doprinjeli razvoju sporta, ne samo nogometa, kao što su OKK Čelik, RK Čelik, Amel Tuka, Hamza Alić, Nermin Šabić, Elvir Bolić, Mirsad Hibić, stari asovi Mehmed Buza, Mato Gavran, Refik Bajrić, Ibro Zukanović, sportski radnici Feđa Jovanović, Husnija Arapović, kao i Besim Bajrambašić koji ove godine puni 45 godina aktinog rada u NK Čelik.

U revijalnom susretu snage su odmjerile ekipe Čelika i Zenice gdje su nogometaši Čelika slavili rezultatom 6:4. Na NK Zenica su nastupili Arifagić, Sofić, Paškalj, Hrnjić, Kobić, Dujmović, Beganović, a za Čelik Pojskić, Šabić, Bradarić, Kamberović, Džidić, Babić.. Trener Zenice je bio Mehmed Čolak, a Čelika Besim Bajrambašić Škija.

AVAZ

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno