Info

Proizvođači bezalkoholnih pića o povećanju akciza

Pivari i proizvođači bezalkoholnih pića o posljedicama povećanja akciza
Pivari i proizvođači bezalkoholnih pića o posljedicama povećanja akciza
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pivari i proizvođači bezalkoholnih pića o povećanju akciza- U Vanjskotrgovinskoj komori BiH (VTKBiH) sutra će biti predstvljena socio-ekonomska studija uticaja predloženog povećanja akciza na bezalkoholna pića, te na proizvodnju piva u BiH.

Grupacija bezalkoholnih pića i voda i Grupacija proizvođača piva VTKBiH je u posljednjih nekoliko mjeseci nadležnim institucijama u BiH, te široj javnosti nastojala da argumentovano predoči analize i stavove privrednika u vezi sa najavljenim uvođenjem akcize na bezalkoholna pića i pivo.

– U više navrata smo dostavljali argumente i analize s ciljem skretanja pažnje u kolikoj mjeri bi usvajanje predloženog uvođenja posebne akcize na pivo i bezalkoholna pića imalo negativan uticaj na ove dvije privredne grane, njihovu konkurentnost, a posljedično i na ekonomski položaj Bosne i Hercegovine – saopćeno je iz VTKBiH.

Prezentacija će biti prilika da se još jednom predoče stavovi ovih grupacija i uputi apel svim nadležnim institucijama da svoje aktivnosti usmjere ka rasterećenju bh privrede i podizanju njene konkuretnosti, saopćeno je iz VTKBiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno