Košarka

Pioniri OKK Abeceda iz Zenice velikom pobjedom završili Ligu mladih – Gostujuća pobjeda BH Starta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pioniri OKK Abeceda iz Zenice velikom pobjedom završili Ligu mladih – Gostujuća pobjeda BH Starta – OKK Abeceda iz Zenice je uz omjer 10 pobjeda i 8 poraza završila ligaški dio takmicenja kao 5 ekipa u državi. Današnja pobjeda, 21.6. nad jednim od najboljih pionirskih timova u BiH, KK Čelinac,  je dokazala da ovi momci imaju vrhunski potencijal za budućnost. Ova pobjeda je još veća ako se uzme u obzir da su nastupali bez dva skakača lige Rijada Muslića i Zinedina Mulića, koji je u drugoj četvrtini doživio povredu leđa. Zinedinu želimo što brži oporavak.

Rezultat: OKK Abeceda –KK Čelinac 58:57  (20:12), (10:10), (12:18), (16:17);

Najbolji u pobjedničkoj ekipi Abecede bili su: A.Spahić sa 18 poena, te T.Ibrahimović i A.Begić sa double-double učinkom i to Ibrahimović sa 12 poena i 12 skokova i A.Begić sa 11 poena i 11 skokova.

Nakon prvog poluvremena bilo je 30:22 za Abecedu, a nakon tri četvrtine utakmice 42:40 za domaće.

U zadnjoj četvrtini vođena je velika borba, a pobjedonosni koš, šutem za tri poena, postigao je kapiten ekipe

Abecede, Ajdin Spahić, na 13 sekundi do kraja utakmice.

Trener Haris Milak je ponosan na dječake koji su ostavili zadnji atom snage na terenu i ovo je ogroman uspjeh mladog sportskog kolektiva iz Zenice, jer su juče kadeti Abecede ovjerili plasman na F4 kao treći u državi

U drugoj današnjoj utakmici iz 8.kola Lige mladih KSBiH, kadetkinje zeničkog BH Starta ostvarile su gostujuću pobjedu nad ekipom Lidera iz Gradiške.

Rezultat- Lider – BH Start  33:57  (7:14), (8:14), (6:15), (12:14);

Poene za BH Start postigle su: A.Selimović sa double-double učinkom od 16 poena i 12 skokova, A.Bajramović i F.Đuherić po 10 poena, S.Bajramović 9 poena +12 skokova, H.Halilović 8 poena, A.Mulić 2 poena, A.Omerdić 2 poena.

E.Imamović

Foto OKK Abeceda



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno