Košarka

Odigrano posljednje kolo Lige mladih KSBiH – Četiri selekcije iz Zenice na završnici prvenstava BiH F4

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odigrano posljednje kolo Lige mladih KSBiH – Četiri selekcije iz Zenice na završnici prvenstava BiH F4 – Posljednje, 18. kolo koje je odigrano 20.6.2017.godine, donijelo je dosta zanimljivih utakmica i najavilo uzbudljivu borbu za naslov prvaka Bosne i Hercegovine u svim kategorijama.

Juniori Čelika izborili su plasman na završni turnir Lige mladih. Zeničani su sinoć 20.6. u odlučujućoj utakmici posljednjeg, 18. kola savladali direktnog konkurenta Zvornik Basket sa 91:86 i tako se našli među četiri najbolje juniorske ekipe u državi.

Plasman na final four Lige mladih sinoć 20.6. su izborili i kadeti Abecede, koji su savladali Budućnost iz Bijeljine sa 77:62. Ranije su obezbjedile plasman na završnicu juniorke KŽK Čelik i kadetkinje KK Kengur.

Ova sezona za mlađe selekcije kada je u pitanju košarka u Zenici već sada se može zaključiti kao veoma uspješna. Naime, četiri omladinske selekcije iz Zenice (Juniori i juniorke Čelika, kadeti Abecede, te kadetkinje Kengura),  plasirale su se na završnicu Prvenstva (F4) za prvake BiH, nakon 18 kola kroz Ligu mladih KSBiH.

To govori da košarka u Zenici ima lijepu budućnost, samo je potrebno između klubova više razumijevanja i komunikacije za korist na kraju ovog sporta u Zenici.

Učesnici final foura Lige mladih, koji će se u petak i subotu odigrati u sarajevskoj Skenderiji, su već poznati i to su:

Igokea, OKK Spars Ziraat Bank, Koš, OKK Čelik (juniori);

KŽK Čelik, Mladi Krajišnik, Livno, Jedinstvo BH Telecom (juniorke);

OKK Spars Ziraat Bank, Rookye, OKK Abeceda Zenica, Budućnost (kadeti);

Mladi Krajišnik Feniks, Livno, KK Kengur Zenica, Trebinje 03 (kadetkinje);

OKK Spars Ziraat Bank, Čelinac, Budućnost i OKK Leotar (pioniri);

Danas 21.6 i sutra 22.6.odigraće se šest zaostalih utakmica, nakon kojih će biti poznati svi parovi polufinala.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno