Zabava

„Petominutne priče o čaroliji“, dvadesetpeta knjiga kolekcije je na kioscima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Priče o čaroliji budile su našu znatiželju od najranijih dana, pa sve do danas, kada nerijetko pomislimo kako bi bilo divno da je posjedujemo i na taj način mijenjamo svijet i naše okruženje. Upravo zbog ove inspirativne teme odlučili smo se da joj posvetimo i čitavu knjigu petominutnih priča.

U novoj knjizi stiže nam pet predivnih priča, sa važnom napomenom, da se čarolija zapravo krije u nama i da možemo mnogo toga da ostvarimo i promijenimo. Bajkama ostavimo mjesto u knjigama i mašti, a našu čaroliju možemo koristiti svaki dan kako bismo život učinili ljepšim! Pokušajte da sa mališanima otkrijete koje su njihove supermoći i koju čaroliju oni sami mogu da stvaraju… Neko umije svojom pjesmom da stvori čarobnu atmosferu, neka baka ima moć da napravi savršenu štrudlu, neki tata da napravi fenomenalnu igračku…

Prva priča obiluje čarolijom i to onom ledenom  koju posjeduje čuvena Elsa, moderna snježna kraljica čije avanture ne prestaju da intrigiraju djecu širom svijeta. U ovoj priči družini iz Arendela pridružit će se čudovište koje je veoma usamljeno… U drugoj priči se govori o jednom čarobnom keksiću koji nikako nije želio da postane slatka poslastica što zapravo i jeste. Poslije mnogo bježanja i raznih peripetija vidjet ćete i sami gdje je završio. Porodica Neviđenih ima mnogo supermoći jer oni su superheroji! Vendi, Džon i Majkl krenut će na putovanje, na kojem će sresti Petra Pana, Zvončicu i družinu izgubljenih dječaka. Poslije borbe sa kapetanom Kukom ponovo će biti u svom domu u Londonu. Na ovo putovanje će ih odvesti čarobni jedrenjak. Posljednja priča je iz crtanog filma Koko i nosi naziv Orkestar porodice Rivera. Kroz muziku će nam ova porodica pokazati koliko su čarobne niti koje ih spajaju!

Svakog četvrtka na kioscima vas čeka nova knjiga. Dostupno je latinično i ćirilično izdanje kolekcije. Brojeve koje ne uspijete kupiti na kioscima, možete poručiti na www.tropik.ba.

Uživajte u čitanju, razgovorima sa djecom i stvarajte uspomene za cijeli život!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno