Politika

Peticija Naše stranke u Zenici: „Grijanje“ nema pravo tražiti plaćanje računa za ovaj mjesec

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Peticija Naše stranke u Zenici – Naša stranka Zenica pokrenula je potpisivanje peticije da se ne plate računi grijanja za mjesec januar, u kojem građani dosad uglavnom u svojim stanovima nisu imali grijanje. Akcija će se nastaviti i iduće sedmice na lokacijama Kameni most, Bosanka i Lamela.

„Javno preduzeće, koje nije bilo u stanju da osigura isporuku grijanja svojim platišama u većem dijelu mjesece, odnosno u najtežim trenucima kada vladaju najveći minusi, nema ni moralno ni bilo koje drugo pravo da traži da građani plaćaju naknadu ‘za isporuku grijanja’“, kazali su iz Naše stranke u Zenici.

Dodali su da je građanska akcija ovakve vrste potrebna, jer bez pritisaka očigledno je da nadležne ustanove neće uložiti više truda u rješavanje problema.

„Građani su uložili i više nego dovoljno dobre volje i razumijevanja. Kada su se skupljale jakne za one koji nemaju, masovno su se odazivali, donosili, solidarisali se sa sugrađanima. Međutim, vlast ne smije očekivati da oni imaju apsolutni stopu tolerancije. Sada je red na Gradskoj upravi i ‘Grijanju’ da i oni pokažu dobru volju i solidarnost, te da urade ono što je pravedno – tj. da ne traže da građani plate za ono što nisu dobili“, zaključili su.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno