Politika

Demokratska fronta Zenica: raskinuti ugovor sa KTG-om i što prije iznaći rješenje za grijanje Grada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Demokratska fronta Zenica: raskinuti ugovor sa KTG-om i što prije iznaći rješenje za grijanje Grada – Demokratska fronta podržava započete aktivnosti Gradonačelnika, gospodina Fuada Kasumovića, kao i Gradskog vijeća, na iznalaženju adekvatnog i dugoročnog rješenja zagrijavanja Zenice.

Iako su trenutno „topliji“ radijatori u našem Gradu, ne smijemo dopustiti da intenzitet aktivnosti „popusti“, ni u kojoj mjeri.

Nakon jučerašnje Press konferencije u Arcelor Mittalu Zenica, sigurni smo da je neophodno, u što kraćem roku, analizirati i skoro zaboravljenu ideju izgradnje toplovoda na relaciji Kakanj – Zenica.

Nažalost, iako je javnosti predstavljena „Studija opravdanosti snabdijevanja toplinskom energijom iz TE Kakanj do/i Zenice“, u 2013.godini, kao i obaviještena Gradska uprava da Elektroprivreda „iskazuje zainteresiranost za realizaciju projekta izgradnje toplovoda za Zenicu“, bivša vladajuća struktura, nije našla za shodno da se pozabavi ovim prijedlogom na odgovarajući način.

Nadamo se da će radna grupa koju je formirao Gradonačelnik, temeljito analizirati sve opcije, te u kvalitetnoj raspravi doći do prijedloga rješenja. Podržavamo i ideju da se grupi priključe ekspertna lica iz regiona ili izvan Bosne i Hercegovine.

Očekujemo da će ista, dati i prijedlog za raskid ugovora sa projekat sa KTG-om, koji se u proteklom periodu dokazao kao neprovodiv. Demokratska fronta će na nadolazećoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, aktuelizirati problematiku zagrijavanja Grada Zenica, te će od Elektroprivrede BiH, odnosno, Vlade Federacije, tražiti da poduzme posebne mjere uvažavajući vanredne prilike koje su zadesile Grad Zenicu.

Vijećnici Demokratske fronte će aktivno sudjelovati u svim aktivnostima Gradske uprave, te neće dopustiti, da nova kapitalna ulaganja, kao i eventualna zaduživanja Grada i njegovih građana, budu nerealna i neopravdana, kao što je to bilo da sada.

Zenica, 19.01.2017.godine



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno