Ostali sportovi

Pet Zeničana učestvuje na Evropskom prvenstvu u atletici

Pet Zeničana učestvuje na Evropskom prvenstvu u atletici – Najjače ovogodišnje atletsko takmičenje bit će Evropsko prvenstvo od  7. do 12. avgusta u Berlinu. Boje naše zemlje branit će pet članova Atletskog kluba  Zenica. U trci na 800 metara nastupit će Amel Tuka i Abedin Mujezinović, u bacanju kugle Mesud Pezer i Hamza Alić, dok će u bacanju koplja predstavnik naše zemlje biti Dejan Mileusnić.

Za jednog od najiskusnijih BH atletičara Hamzu Alića, bit će to šesto učešće na evropskoj smotri najboljih atletičara. U Berlin putuje sa zlatnom medaljom sa Mediteranskih igara i najboljim ovogodišnjim rezultatom 20,45 metara koji je postigao na mitingu u Zenici.

Za mladog i perspektivnog Abedina Mujezinovića, bit će ovo prvo učešće na Evropskom šampionatu. Normu je ispunio na međunarodnom mitingu u Italiji gdje je istrčao svoje najbolje ovogodišnje vrijeme 1:46,90.

U BH timu će biti i trener Mehmed Skender.

Tuka i Pezer u Berlin stižu iz Italije i Švedske, dok ostali dio ekipe iz Zenice preko Tuzle odlazi u Njemačku.

Na borilište će prvo izaći bacači kugle 6. avgusta, kvalifikacije u bacanju koplja su 8. Avgusta, a dan kasnije su i kvalifikacije na 800 metara.

Zenicainfo

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem