Ostali sportovi

Mesud Pezer u finalu Evropskog prvenstva!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mesud Pezer u finalu Evropskog prvenstva! – Alić i Mešić završili nastup u kvalifikacijama
Danas su na Evropskom prvenstvu u Berlinu nastupila trojica bh. bacača kugle, a najbolji rezultat je ostvario Mesud Pezer.

Danas su održane kvalifikacije u bacanju kugle, u dvije kvalifikacione grupe, a jedini od naših atletičara koji se uspio plasirati u sutrašnje finale je Meusd Pezer.

Pezer u kvalifikacionoj grupi A ima hitac od 20.16 metara koji mu je bio dovoljan za plasman u najboljih 12 i finale, iako njime nije ispunio normu (20.40).

U grupi A je nastupio i Kemal Mešić, ali je bilo jasno da će on ostati bez finala jer je imao hitac od tek 18.70 metara.

Svoj nastup u kvalifikacionoj grupi B je imao i Hamza Alić, ali ni on nije uspio ispuniti normu ili otsvariti rezultat koji bi bio dovoljan da uđe među 12 najboljih. Njegov najbolji hitac danas je iznosio 19.34.

Inače, samo četvorica bacača su danas ispunila normu od 20.40, pa je ostalo osam upražnjenih mjesta za finale, koja su pripala onima sa najboljih rezultatima iako nisu dobacili normu.

Tako su normu ispunili David Stroil (20.63), Stipe Žunić (20.61), Michal Haratyk (20.58) i Aleksandr Lesnoy (20.47), dok će se u finalu takmičiti još Maksim Afonin, Nikolaos Skarvelis, Mesud Pezer, Aliaksei Nichypar, Tsandko Arnaudov, Konrad Bukowiecki, Tomaš Stanek i Bob Bertemes. Finale u bacanju kugle je na rasporedu sutra od 20:33 sati.

sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno