Košarka

Pet košarkašica KŽK Čelik na kontrolnom treningu potencijalnih U16 i U18 reprezentativki

Pet košarkašica KŽK Čelik na kontrolnom treningu potencijalnih U16 i U18 reprezentativki  – U organizaciji Košarkaškog Saveza BIH, u KCS Skenderiji održat će se kontrolni trening za košarkašice uzrasnih kategorija U16 i U18. Selektori Goran Lojo i Slobodan Kecman će tokom ovog kontrolnog treninga pokušati što kvalitetnije selektirati svoje selekcije za ono što ih očekuje, a to je Evropsko prvenstvo.

Također, na ovaj način selektori će nastaviti da prate i potencijalne reprezentativke naše zemlje. Košarkaški ženski klub Čelik će na ovom okupljanju biti zastupljen sa pet košarkašica i dva trenera. Naime, kao što je poznato selektor U16 selekcije je šef stručnog štaba Čelika Slobodan Kecman, a njegov pomoćnik je Eldar Durmić, također, trener u KŽK Čelik. Od igračica, za ovo okupljanje pozvane su Eni Nizamić, Amna Kahrić, Sara Heljić, Amina Čehajić i Merjema Bučuk.

Kontrolni trening će se održati u nedjelju, 08.januara od 12 do 15,30 sati. Nakon apsolutne dominacije u protekle tri godine, Čelik je u aktuelnoj sezoni drastično podmladio ekipu, a kao plod takvog rada pet igračica je dobilo pozive za nastup u mlađim selekcijama BIH. Pored njih, i u ostalim državnim selekcijama Čelik ima reprezentativke što samo po sebi govori da se radi o jednom od najboljih sportskih kolektiva u Zenici.

______________
FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...