Košarka

Braća Nuhanović i Zinedin Mulić pozvani na okupljanje reprezentacije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Braća Nuhanović i Zinedin Mulić pozvani na okupljanje reprezentacije – Dobre vijesti stižu nam iz OKK Abeceda Zenica. Tri njihova dječaka dobili su poziv na reprezentativno okupljanje mlađih selekcija BiH. Pozvani su braća Danin i Eddi Nuhanović i Zinedin Mulić.

Naime, zbog blagovremenih priprema za EP naredne godine, KS BiH, a u cilju što boljeg selektiranja i praćenja aktuelnih i potencijalnih reprezentativaca zakazano je prvo okupljanje mlađih selekcija za 07.01.2017.godine, a među njima su i trojica članova OKK Abeceda, naprijed spomenutih.

Zinedin Mulić -OKK Abeceda

U tekućoj Ligi mladih ZDK predpionirska i pionirska selekcija OKK Abeceda bilježe odlične rezultate. Pioniri su nedavno postali prvaci ZDK i obezbjedili plasman na državno prvenstvo, a i predpionirska selekcija se nalazi pri vrhu tabele.

Zinedin Mulić je 2004. godište, mlađi je pionir. Braća Danin i Eddi Nuhanović su 2005. godište-predpioniri.

-Ovdje je  riječ je o probnim treninzima za reprezentaciju i velika je čast ukazana našem klubu a i meni lično kao treneru.  Uglavnom, ovo je ponos i veliki podstrek za njihovo dalje treniranje. Ujedno i plod  kontinuiranog dobrog rada u Abecedi, a zaista ima još jos mnogo dječaka vrijednih pomena, posebno u kadetskoj i juniorskoj selekciji, gdje pojedinci već uveliko kucaju na vrata kadetske i juniorske reprezentacije BiH. Hvala svima na podršci, posebno profesoru Behudinu Bajgoriću i mom asistentu Vedranu Kulaliću, – kaže nam njihov trener Haris Milak.

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno