PERO Zenica
Košarka

Braća Nuhanović i Zinedin Mulić pozvani na okupljanje reprezentacije

Braća Nuhanović i Zinedin Mulić pozvani na okupljanje reprezentacije – Dobre vijesti stižu nam iz OKK Abeceda Zenica. Tri njihova dječaka dobili su poziv na reprezentativno okupljanje mlađih selekcija BiH. Pozvani su braća Danin i Eddi Nuhanović i Zinedin Mulić.

Naime, zbog blagovremenih priprema za EP naredne godine, KS BiH, a u cilju što boljeg selektiranja i praćenja aktuelnih i potencijalnih reprezentativaca zakazano je prvo okupljanje mlađih selekcija za 07.01.2017.godine, a među njima su i trojica članova OKK Abeceda, naprijed spomenutih.

Zinedin Mulić -OKK Abeceda

U tekućoj Ligi mladih ZDK predpionirska i pionirska selekcija OKK Abeceda bilježe odlične rezultate. Pioniri su nedavno postali prvaci ZDK i obezbjedili plasman na državno prvenstvo, a i predpionirska selekcija se nalazi pri vrhu tabele.

Zinedin Mulić je 2004. godište, mlađi je pionir. Braća Danin i Eddi Nuhanović su 2005. godište-predpioniri.

-Ovdje je  riječ je o probnim treninzima za reprezentaciju i velika je čast ukazana našem klubu a i meni lično kao treneru.  Uglavnom, ovo je ponos i veliki podstrek za njihovo dalje treniranje. Ujedno i plod  kontinuiranog dobrog rada u Abecedi, a zaista ima još jos mnogo dječaka vrijednih pomena, posebno u kadetskoj i juniorskoj selekciji, gdje pojedinci već uveliko kucaju na vrata kadetske i juniorske reprezentacije BiH. Hvala svima na podršci, posebno profesoru Behudinu Bajgoriću i mom asistentu Vedranu Kulaliću, – kaže nam njihov trener Haris Milak.

E.Imamović

 

______________
FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...