Info

Penzionerima povoljnije u Reumalu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Savez udruženja penzionera u Federaciji BiH i menadžment banje “Reumal” Fojnica potpisali su ugovor o pružanju usluga toj populaciji. Ugovorom je utvrđeno povoljnije korištenje usluga banje “Reumal” Fojnica za sva penzionere – članove udruženja penzionera u Federaciji BiH.

Na sastanku u Fojnici raspravljalo se i o Prednacrtu zakona o PIO/MIO na kojem su pripremljeni prijedlozi i primjedbe koje će biti dostavljene Ministarstvu rada i socijalne politike da ih uvrste u Nacrt zakona.

Glavna tema sastanka u Fojnici bila je Informacija o razgovorima s premijerom FBiH i Sporazum između Vlade Federacije i Saveza o suradnji na provođenju aktivnosti reforme i finansijske konsolidacije sistema penzijskog i invalidskog osiguranja.

U raspravi je podržan Sporazum s Vladom i dano ovlaštenje Izvršnom odboru Saveza da donese odluku o odgađanju – stavljanju u stanje mirovanja Odluke o organiziranju mirnih protesta zakazanih za 29. septembar.

– Izvršni odbor Saveza, na sjednici održanoj u Fojnici, donio je odluku o odgađanju – stavljanju u stanje mirovanja Odluke o organiziranju mirnih protesta zakazanih sa 29. septembar. Ako Vlada FBiH ne ispuni svoje obaveze utvrđene u Sporazumu, Izvršni odbor Saveza odredit će novi datum održavanja protesta penzionera u Federaciji BiH – saopćeno je iz Saveza.

Sastanak predstavnika Saveza udruženja penzionera u FBiH, kantonalnih saveza i općinskih udruženja penzionera s menadžmentom banje “Reumal” Fojnica organizirao je Izvršni odbor Saveza udruženja/udruga penzionera/umirovljenika u Federaciji BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno